Infofinanciar > Info > Majoritatea antreprenorilor mici nu are abilităţile digitale necesare pentru a opera în sistemul e-factura
Info

Majoritatea antreprenorilor mici nu are abilităţile digitale necesare pentru a opera în sistemul e-factura

RO e-Factura, sursa foto transart
Foto: facebook.com

Peste 60 la sută dintre antreprenorii mici din România spun că nu au abilităţile digitale necesare pentru a opera în sistemul e-factura.  Din acest motiv şi-au externalizat acest serviciu.

Sunt datele unei analize publicate de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii. Analiză efectuată la o lună de la implementarea măsurilor de modificare a codului fiscal.

Antreprenorii mici nu se înțeleg cu e-factura

Florin Jianu – preşedintele Consiliului: ”Ar avea nevoie de susținere în acest sens, pentru că le-au crescut costurile. Mulți dintre ei neștiind să opereze cu aceste sisteme digitale, merg către contabili, către auditori. Către servicii externe care să-i ajute în a funcționa în această perioadă. Trebuie să transmitem acest mesaj Ministerului de Finanțe pentru a-și face treaba. Site-ul ANAF se cam blochează și nu prea funcționează la nivelul la care întreprinzătorii vor. Am mai aflat un lucru interesant: șapte din zece întreprinzători spun că nu se rezolvă evaziunea fiscală cu aceste măsuri de digitalizare. Pentru că cei care erau corecți sunt în continuare corecți. Cei care făceau facturi fac și e-factură, cei care făceau transportul corect, fac și e-transport și tot așa. Deci trebuie măsuri specifice pentru combaterea evaziunii fiscal. Și aceiași șapte din zece întreprinzători sunt extrem de îngrijorați cu privire la concurența neloială”.