Infofinanciar > Info > Majorarea salariului minim pe economie de la 1 iulie 2024. Ce sumă netă vor primi românii
Info

Majorarea salariului minim pe economie de la 1 iulie 2024. Ce sumă netă vor primi românii

bonus salariu bani lei (sursă foto: Turnul Sfatului) bani pentru tineri
Sursa foto: arhiva companiei

Începând cu data de 1 iulie 2024, salariul minim pe economie ar urma să se majoreze. Este vorba despre o creștere la 3.700 de lei. În acest caz, la finalul lunii, angajații din România ar rămâne cu mai mulți bani în mână.

La momentul actual propunerea oficialilor este de a se majora salariul minim pe economie la suma de 3.700 de lei începând cu data de 1 iulie a anului 2024. După creșterea brută, românii ar primi la salariul net cu 138 de lei mai mult. Concret, suma netă finală pe care angajații ar urma să o primească ar fi de 2.217 de lei.

Cu toate acestea, reprezentanții mediului de afaceri au declarat că nu doresc această creștere substanțială de la data de 1 iulie 2024. În schimb, aceștia și-ar dori o majorare la 3.500 de lei, începând cu data de 1 septembrie 2024. În acest fel, majorarea salariului net nu ar fi decât de 28 de lei.

Marius Budăi a oferit mai multe declarații despre acest subiect la antena3.ro 

”Este, de fapt, implementarea salariului minim european în România. Acesta sume au fost avansate încă de anul trecut. Nu luăm o decizie de pe o zi pe alta. Dar este un principiu cu care Marcel Ciolacu a venit, ca de la 1 ianuarie 2025, să nu câștige nimeni sub 500 de euro net.

Toate aceste elemente trebuie puse într-un context. Directiva este aprobată, trebuie să o transformăm în lege, principiile sunt foarte clare. Ideea de bază este să nu dezechilibrăm, dar trebuie să aibă și oamenii cu ce trăi”, este declarația făcută de oficial.