Infofinanciar > Info > Mai mulți parteneri din domeniul retail pentru Casa Română de Comerț Agroalimentar UNIREA
Info

Mai mulți parteneri din domeniul retail pentru Casa Română de Comerț Agroalimentar UNIREA

legume fructe sursa ea.md
sursa ea.md

În data de 14 octombrie 2022 a fost realizată prima livrare de legume de la producătorii români către magazinele Carrefour România sub responsabilitatea Casei de Comerț Agroalimentar Unirea. 12 tone de legume (cartofi, varză albă și roșie de la producători autohtoni) au fost oreluate și livrate către lanțul de magazine menționat anterior.

Casa Română de Comerț Agroalimentar UNIREA este o companie națională, înființată cu scopul de a realiza un mecanism comercial funcțional care să conducă la valorificarea superioară a resurselor și producției agricole naționale, putând desfășura complementar și activități conexe în vederea îndeplinirii obiectului principal de activitate.

Casa Română de Comerț Agroalimentar UNIREA organizează rețele proprii de achiziție, procesare primară și industrială, precum și centre logistice, rețele de vânzare în țară și în străinătate.

Ministerul Agriculurii și Dezvoltării Rurale

„Vineri, 28 octombrie 2022, Casa de Comerț Unirea a realizat o altă livrare de legume de la legumicultorii români către magazinele Metro Cash & Carry. Astfel, au fost preluate 13 tone de varză albă și roșie de la producătorii autohtoni și au fost livrate direct în depozitul retailerului menționat pentru a fi introduse în circuitul comercial. Livrările de produse agroalimentare se vor continua”, a subliniat Ministerul Agriculturii.

Acesta mai transmite că reprezenanții Casei de Comerț Agroalimentar Unirea este încă în negocieri cu mai multe lanțuri de magazine, pentru a definitiva contracte de colaborare avantajoase pentru ambele părți.

,,În vederea creării unui mecanism comercial funcțional, reprezentanții Casei de Comerț Agroalimentar Unirea continuă negocierile și cu alte lanțuri de magazine din România pentru a încheia contracte de colaborare, în beneficiul tuturor părților implicate”, a adăugat Ministerul.

”Am demarat acest proces amplu, după ce săptămâna trecută am asistat la primul contract semnat între un producător român și conducerea Casei de Comerț Unirea, iată că vedem astăzi, concret, cum sunt livrate legume românești către un mare retailer din România. Se încheie contracte, pentru a fi furnizată marfă fără sincope, astfel încât fluxul comercial să se poată desfășura în cele mai bune condiții. Casa Unirea merge către producători, preia produsele disponibile și le duce în rețele de magazine. Salut faptul că retailerii își îndreaptă atenția către produsele românești și sunt deschiși la colaborare. Toată lumea are de câștigat prin valorificarea producției pe care o obțin bravii noștri agricultori. Vom folosi toate mijloacele pentru promovarea și valorificarea produselor românești”, a afirmat Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, conform adevarul.ro.