Infofinanciar > Info > Mai mulți bani pentru mielul de Paște. Se anunță creșteri de prețuri
Info

Mai mulți bani pentru mielul de Paște. Se anunță creșteri de prețuri

miel, sursa foto agrointeligenta
Sursa foto: arhiva companiei

Recent a început sezonul în care oile fată. Cu toate acestea, la nivelul întregii țări, fermele au de-a face cu un deficit mare de forță de muncă. Aceste informații au fost transmise de fermieri.

Conform unui crescător de oi din Carașova, Gheorghe Ursul, lipsește forța de muncă. După cum a declarat acesta, de o fermă cu 160-170 de oi de ocupă el, alături de mama sa. De asemenea, acesta a mai transmis că în acest an prețurile pentru carnea de oaie vor fi mai ridicate decât în 2023.

„Anul acesta, carnea de miel, aproximez să fie undeva între 20 de lei în viu și 40. Poate și peste în carcasă. Puțin mai scumpă față de anii trecuți. Este și investiția mai mare pe an ce trece, plecând de la porumb, de la furaje toate cresc. E normal că și prețurile să fie mai mari. Cumpăr porumb din altă parte, în câmp am foarte puțin, este suprafața mică, doar pentru consumul propriu, dar pentru ele cumpăr cu tona. Prețurile sunt în funcție de cum găsesc; de la un leu, un leu douăzeci dacă mai am norocul să găsesc și sub un leu e și mai bine, dar depinde și de porumb; unul îl mănâncă și se cunoaște, altul îl mănâncă și degeaba, adică nu are caloriile necesare”, este mesajul pe care l-a transmis fermierul, conform profit.ro