Infofinanciar > Info > Luna iunie vine cu 250 de lei în plus pentru români. Care sunt cei ce vor primi banii
Info

Luna iunie vine cu 250 de lei în plus pentru români. Care sunt cei ce vor primi banii

Luna iunie vine cu 250 de lei în plus pentru români. Care sunt cei ce vor primi banii
Sursa foto Arhiva companiei

În luna iunie, unii români vor primi 250 de lei de la stat. Suma este oferită pentru achiziționarea de alimente. Banii vor fi încărcați pe cardurile sociale.

Beneficiarii acestui ajutor de la stat se ridică la numărul de 2,6 milioane de români. Acești vor primi cei 250 de lei în perioada 10-15 iunie. Aceasta este perioada în care sunt acordați banii în mod normale.

Carduri sociale de 250 de lei

Cei care beneficiază de aceste carduri sociale cu românii ale căror venituri sunt mai mici de 2.000 de lei. De asemenea, de acești bani se bucura și de persoanele fără adăpost, dar și familiile ce primesc venitul minim de incluziune. Banii ajung și la familiile din România ale căror venituri d=pe membru de familie sunt egale sau mai mici de 675 de lei.

Acest ajutor se acordă până în anul 2027. Totuși, trebuie menționat faptul că de anul viitor, 2025, valoarea ajutorul se va înjumătăți. Astfel, beneficiarii vor primi doar 125 de lei. De asemenea, banii vor fi acordați o dată la șase luni. Acești bani se acordă doar în baza Ordonanței de Urgență 115/2023. De asemenea, se vor acorda și în perioada menționată, pachetele de alimente.

Următoarele luni în care românii vor primi acești bani sunt august, octombrie și decembrie. Ajutorul este acordat o dată la două luni, conform alba24.ro.

De luna viitoare, vor exista câteva modificări în vederea achiziționării anumitor produse cu voucherele de alimente. Beneficiarii pot cumpăra și medicamente, având la bază Legea 63/2022. Ceea ce trebuie menționat este faptul că medicamentele trebuie să fie prescrise de către medic.

Amenzi pentru cei care nu folosesc corect cardurile sociale

Beneficiarii cardurilor sociale care încearcă să cumpere alcool și țigări vor fi predispuși să primească amenzi. Valoarea sancțiunilor se ridică până șa 6.500 de lei.

Încă nu avem o astfel de situație, dar fapta este evident de natură contravențională, se pot aplica amenzile care nu sunt deloc de neglijat pentru că merg până la 40 de puncte de amendă, undeva în jurul a 6.500 de lei, însă, dacă vom vedea că acest fenomen se generalizează, putem introduce și sancțiuni mai dure. E regretabil că sunt astfel de situații”, a transmis Ministrul Finanţelor, Marcel Boloș.

Legile sunt foarte stricte în ceea ce privește utilizarea cardurilor sociale. Cei care cer sau frunizează numerar în schimbul cardului de alimente sunt predispuși la sancțiuni fiind o infracțiune. Cardurile sociale pot fi folosite doar de către beneficiari, doar în cazuri excepționale acesta poate fi folosit doar de către o altă persoană. Amenzile se aplică și unităților ce refuză acceptarea plata cu cardurile sociale.