Infofinanciar > Esential > Lumea în cifre (96): Cota de aprobare a liderilor lumii în 2024
Esential

Lumea în cifre (96): Cota de aprobare a liderilor lumii în 2024

Lumea în cifre (96): Cota de aprobare a liderilor lumii în 2024
sursa foto arhiva companiei

Care sunt ratingurile de aprobare ale liderilor mondiali în 2024? Morning Consult și-a propus să răspundă la această întrebare, intervievând persoane din 15 țări importante din întreaga lume.

Cifrele din setul de date sunt rotunjite pentru simplitate. Datele au fost colectate în perioada 13 decembrie 2023 – 2 ianuarie 2024. Ratingurile de aprobare se bazează pe o medie mobilă de șapte zile a rezidenților adulți din fiecare țară, dimensiunea eșantionului variind în funcție de țară.

Ce lider mondial are cel mai mare rating de aprobare?

În ianuarie 2024, Narendra Modi, din India, are cel mai mare procent de aprobare internă, peste două treimi dintre indieni aprobându-i performanțele.

Aceasta nu este o evoluție recentă, deoarece popularitatea lui Modi a fost constant ridicată de ani de zile.


În total, șase lideri mondiali au avut o pluralitate de respondenți care au aprobat performanța lor. Printre care președintele Mexicului, Andrés Manuel López Obrador (AMLO), și cel al Braziliei, Luiz Inácio Lula da Silva. Unul dintre cei mai noi lideri, polonezul Donald Tusk, s-a situat, de asemenea, pe un loc fruntaș, cu 50% de aprobare.

Opt țări au avut șefi de stat sau de guvern cu rate de dezaprobare de peste 50%, inclusiv președintele american Joe Biden și premierul canadian Justin Trudeau.

Olaf Scholz, din Germania, se află, de asemenea, la capătul inferior al listei. Scholz- care i-a succedat Angelei Merkel în 2021 – a atins un minim record în sondaje la sfârșitul anului 2023, cu 20% de aprobare, la egalitate doar cu Yook Seok-youl din Coreea de Sud.

Și, potrivit Morning Consult, aceștia nu au fost liderii mondiali cu cele mai scăzute cote de aprobare. Setul complet de date din 21 de țări arată că liderii Japoniei și Republicii Cehe au avut cote de aprobare totale mai mici la începutul anului 2024.

În episodul 91 s-a vorbit despre personalitățile pe care un om le deține. Studiul personalității este unul dintre cele mai frecvent cercetate domenii din psihologie. În anii 1990, Dr. Martin Seligman și Dr. Christopher Peterson au început să examineze cele mai bune calități ale oamenilor. După mai mulți ani de cercetări, s-au identificat 24 de puncte forte ale caracterului. Acestea se regăsesc în mod universal la toată lumea. Atunci când indivizii se bazează pe aceste puncte forte, conform cercetărilor, se poate îmbunătăți calitatea vieții lor. Întregul episod aici.