Infofinanciar > Esential > Lumea în cifre (56): Cât a durat până când aplicațiile au ajuns populare
Esential

Lumea în cifre (56): Cât a durat până când aplicațiile au ajuns populare

Aplicații populare SUrsa foto dreamstime.com
Sursa foto: dreamstime.com

De cât timp au avut nevoie cele mai populare aplicații să depășească borna de 100 de milioane de utilizatori în toată lumea? Dintre numeroșii rivali noi ai Twitter, cea mai nouă platformă de socializare a Meta, Threads, și-a stabilit prezența cu brio. Potrivit fondatorului Meta, Mark Zuckerberg, Threads a avut nevoie de doar 5 zile pentru a atinge pragul cheie de 100 de milioane de utilizatori.

A atins această bornă prin cerere organică. Nu a necesitat promoții plătite, doborând toate recordurile anterioare.

Perioada în care au ajuns aplicațiile la 100 de miliaone de utilizatori Sursa foto visualcapitalist.com

Perioada în care au ajuns aplicațiile la 100 de milioane de utilizatori Sursa foto visualcapitalist.com

Dar cât timp le-a luat altor platforme populare pentru a-și construi baza de utilizatori? Pe baza datelor de la PwC și Yahoo, am clasificat cât timp a fost nevoie ca platformele populare să ajungă la 100 de milioane de utilizatori.

Clasamentul fiecărei aplicații care a ajuns la 100 de milioane de utilizatori

Pe primul loc, Threads are un avans semnificativ față de restul grupului, cu o realizare de cinci zile. Este posibil să fi construit un șanț semnificativ în menținerea acestui record.

În primul rând, lansarea sa a coincis cu decizia privind limita de vizualizare a Twitter. De asemenea, a profitat de valul de nemulțumire îndreptat împotriva actualului proprietar al Twitter, Elon Musk.

În al doilea rând, noii utilizatori de pe Threads au nevoie de un cont Instagram pentru a se înregistra. În acest fel se elimină barierele de înscriere și valorifică baza de 1,2 miliarde de utilizatori ai Instagram.

Iată lungimea parcursului platformelor populare până la atingerea a 100 de milioane de utilizatori.

Perioada în care au ajuns populare platformele Sursa foto visualcapitalist.com

Perioada în care au ajuns populare platformele Sursa foto visualcapitalist.com

Pe locul al doilea, ChatGPT de la Open AI a fost lansat în noiembrie 2022 și a ajuns la 100 de milioane de utilizatori până la începutul noului an. ChatGPT a prezentat maselor capacitățile incredibile ale modelelor lingvistice mari, provocând o avalanșă de înscrieri și reînviind conversații vechi în jurul consecințelor potențiale ale AI.

Aflat pe locul al treilea, TikTok, de la ByteDance, a avut nevoie de doar 9 luni pentru a ajunge la 100 de milioane de utilizatori după lansarea sa în 2017. La fel ca Threads, TikTok a beneficiat de o altă aplicație, accesând baza de utilizatori existentă a popularei aplicații de sincronizare a buzelor Musical.ly, după ce aceasta a fost achiziționată și încorporată în TikTok.

Aplicații populare cu peste 100 de milioane de utilizatori

WeChat și Instagram completează topul cinci. WeChat, o platformă de mesagerie instantanee asemănătoare cu WhatsApp, a beneficiat de accesul său unic la piața de internet din China, notorie și închisă. Aceasta a adunat 500 de milioane de utilizatori în 2012.

Între timp, Meta a achiziționat Instagram. Pe atunci, platforma de partajare a fotografiilor avea 30 de milioane de utilizatori și a mai mult decât triplat acest număr. Ulterior a adunat în doar un an mai mult de  100 de milioane de utilizatori.

Facebook se situează la mijlocul clasamentului în ceea ce privește numărul de utilizatori care au ajuns cel mai rapid la 100 de milioane. Aceasta rămâne platforma cu cele mai multe conturi active lunar, cu aproape 3 miliarde. Lecțiile învățate de Meta de la Facebook au fost bine valorificate. Compania deține 4 dintre cele mai rapide aplicații care au înregistrat 100 de milioane de utilizatori.

Deci, ce înseamnă succesul Threads pentru Twitter?

Revenind la performanța incredibilă a Threads este încă devreme pentru a vedea dacă cea mai nouă platformă a Meta va trece în masă de la Twitter.

Threads s-a confruntat cu critici semnificative din cauza practicilor sale intensive de colectare a datelor și a lipsei de caracteristici de accesibilitate. Îi lipsesc unele caracteristici cheie ale rivalului său, inclusiv trending topics, hashtag-uri și mesaje directe.

Elon Musk nu a fost deloc încântat de succesul lui Threads. Acesta a considerat aplicația o copie a Twitter. Miliardarul a amenințat cu acțiuni în justiție. Următorul deceniu va pregăti terenul fie pentru o mai mare consolidare a platformelor, fie pentru o mai mare fragmentare a publicului, conform visualcapitalist.com.

Nu ratați episodul următor!

Mâine seară puteți citi un nou episod din serialul „Lumea în cifre”, în care omenirea este prezentată cu date exacte. În episodul următor puteți afla mai multe despre cele mai mari orașe din lume. Acestea sunt clasificate în funcție de numărul de locuitori.