Infofinanciar > Esential > Lumea în cifre (54): Cele mai mari stadioane din lume
Esential

Lumea în cifre (54): Cele mai mari stadioane din lume

Stadion Sursa foto dreamstime.com
Sursa foto: dreamstime.com

De la meciuri de fotbal la concerte live, stadioanele servesc drept loc de întâlnire pentru unele dintre cele mai interesante momente ale vieții.

Unele stadioane sunt renumite pentru istoria lor. Altele sunt cu adevărat masive ca dimensiune, capabile să găzduiască peste 100.000 de persoane deodată. În acest grafic, am clasificat cele mai mari 10 stadioane din lume în funcție de numărul de locuri, cu Madison Square Garden inclus ca punct de referință.

Cele mai mari stadioane din lume Sursa foto visualcapitalist.com

Cele mai mari stadioane din lume Sursa foto visualcapitalist.com

Date și repere despre cele mai mari stadioane din lume 

Cel mai mare stadion din lume aparține Indiei. Numit după numele prim-ministrului țării, stadionul Narendra Modi a fost proiectat pentru a găzdui meciuri de cricket.

Vedeți mai jos lista completă în format tabelar.

Cele mai mari stadioane din lume și capacitatea acestora Sursa foto visualcapitalist.com

Cele mai mari stadioane din lume și capacitatea acestora Sursa foto visualcapitalist.com

Locul doi este ocupat de stadionul Rungrado 1st of May. În mod surprinzător, este situat în Coreea de Nord. Acesta a fost finalizat în 1989 cu scopul de a găzdui cel de-al 13-lea Festival Mondial al Tineretului și Studenților. Acum este folosit pentru a găzdui diverse evenimente guvernamentale. Este interesant de remarcat faptul că această arenă a avut inițial o capacitate mai mare, de 150.000 de persoane. Ulterior, a fost redusă la 114.000 după renovările din 2014.

Dacă ne uităm mai jos pe listă, de la al treilea la al zecelea cel mai mare stadion aparțin Statelor Unite. Toate aceste stadioane sunt utilizate în principal pentru fotbalul universitar, servind drept terenul de acasă pentru echipa universității respective.

Un fapt șocant este că aceste stadioane sunt semnificativ mai mari decât arenele NFL. De exemplu, cel mai mare stadion NFL este MetLife Stadium, care are o capacitate de 82.500 de locuri.

Cele două clasate

În timp ce doar trei țări sunt reprezentate în lista primelor 10, există o mulțime de diversitate geografică odată ce ne uităm puțin mai jos. Mai jos sunt prezentate cele mai mari stadioane din lume, de pe locul 11 până pe locul 14.

Alte stadioane mari din lume Sursa foto visualcapitalist.com

Alte stadioane mari din lume Sursa foto visualcapitalist.com

Camp Nou și FNB Stadium sunt două stadioane de fotbal istorice care au găzduit ambele un turneu al Cupei Mondiale FIFA. Camp Nou este deținut de FC Barcelona, al treilea cel mai valoros club de fotbal din lume.

Se așteaptă ca New Administrative Capital Stadium să înlocuiască Stadionul Internațional din Cairo drept noua arenă națională a Egiptului și ar putea fi folosit pentru a găzdui Jocurile Olimpice sau o Cupă Mondială FIFA în viitor, dacă va fi solicitat, conform visualcapitalist.com.

Nu ratați episodul următor!

Mâine seară puteți citi un nou episod din serialul „Lumea în cifre”, în care omenirea este prezentată cu date exacte. În episodul următor puteți afla mai multe despre cât au crescut bogații lumii în perioada 2012-2022.