Infofinanciar > Esential > Lumea în cifre: Ce oraș are cei mai mulți miliardari în 2024?
Esential

Lumea în cifre: Ce oraș are cei mai mulți miliardari în 2024?

forbs
Sursa foto Arhiva companiei

Unele orașe par să îi atragă pe miliardari. Să luăm de exemplu New York, care are 340.000 de rezidenți cu averi mari, cu active investibile de peste 1 milion de dolari.

Dar există o diferență uriașă între a fi milionar și miliardar. Așadar, unde locuiesc cei mai bogați dintre ei?

Utilizând datele din Hurun Global Rich List 2024, am realizat un clasament al primelor 20 de orașe cu cel mai mare număr de miliardari în 2024.

Orașe cu cei mai mulți miliardari, Sursa foto Arhiva companiei

Orașe cu cei mai mulți miliardari, Sursa foto Arhiva companiei

O atenționare cu privire la aceste liste de bogați: sursele variază adesea în ceea ce privește cifrele și clasamentele exacte. De exemplu, în rapoartele de anul trecut, Forbes avea New York ca oraș cu cei mai mulți bogați, în timp ce Hurun Global Rich List plasa Beijingul pe primul loc.

Primele 20 de orașe cu cei mai mulți miliardari în 2024

Orașe cu miliardari Sursa foto Arhiva companiei

Orașe cu miliardari Sursa foto Arhiva companiei

Starea de slăbiciune a economiei chineze în cursul anului trecut a afectat rezidenții săi ultra-bogați din orașele cheie.

Beijing, orașul cu cei mai mulți miliardari în 2023, nu numai că a cedat locul în fața New York-ului, dar a coborât pe locul 4, fiind depășit de Londra și Mumbai.

De fapt, toate orașele chinezești de pe lista primelor 20 au pierdut miliardari între 2023-24. În consecință, toate au pierdut, de asemenea, locuri în clasament, Hangzhou înregistrând cea mai mare scădere (-5) în top 20.

China și SUA au cei mai mulți miliardari

Acolo unde China a pierdut, toate celelalte orașe asiatice – cu excepția Seulului – din top 20 au câștigat poziții. Orașele indiene sunt în frunte, New Delhi (+6) și Mumbai (+3) fiind cele care au urcat cel mai mult.

La nivel de țară, China și SUA formează împreună jumătate din orașele din primele 20 de orașe. De asemenea, ele găzduiesc aproximativ jumătate din cei 3.200 de miliardari din lume.

În alte știri importante: Hurun o numără oficial pe Taylor Swift ca miliardară, estimând valoarea sa netă la 1,2 miliarde de dolari, notează Visual Capitalist.