Infofinanciar > Esential > Lumea în cifre: Cât de bogat este Donald Trump, fostul președinte de la Casa Albă
Esential

Lumea în cifre: Cât de bogat este Donald Trump, fostul președinte de la Casa Albă

Donald-trump
Sursa foto Arhiva companiei

Pe 26 martie 2024, Trump Media & Technology Group (Ticker: DJT) a debutat pe bursa Nasdaq, urcând cu peste 30% în primele două zile de tranzacționare. Acest lucru a conferit companiei o evaluare de 9,4 miliarde de dolari, mărind considerabil averea netă a lui Donald Trump.

Pentru a pune această creștere în perspectivă, am vizualizat ultimii 10 ani de avere a lui Trump, măsurată de Forbes.

Averea netă a lui Trump sare după listarea la Nasdaq

Datele pe care le-am folosit pentru a crea acest grafic pot fi găsite în tabelul de mai jos. La 1 aprilie 2024, averea netă a lui Trump a fost măsurată la 5,7 miliarde de dolari. Rețineți că Forbes actualizează această valoare în mod regulat.

Averea lui Trump din ultimii 10 ani, Sursa foto Arhiva companiei

Averea lui Trump din ultimii 10 ani, Sursa foto Arhiva companiei

Se poate spune cu siguranță că, în viitor, averea netă a lui Trump va fi influențată în mare măsură de valoarea participației sale la Trump Media & Technology Group (TMTG). Documentele SEC au dezvăluit că fostul președinte are o participație de cel puțin 58,1% în cadrul companiei.

Ce este Trump Media & Technology Group?

TMTG este o companie media fondată în 2021 de Trump, care a debutat pe Nasdaq ca societate publică după ce a fuzionat cu Digital World Acquisition Corp, o companie de achiziții cu scop special (SPAC).

Cunoscute și sub denumirea de „companii cu cec în alb”, SPAC-urile sunt societăți fantomă listate la bursă care achiziționează o companie privată cu scopul de a o face publică (fără a trece printr-un IPO).

TMTG și-a lansat concurentul X (fostul Twitter), Truth Social, în februarie 2022. Potrivit estimărilor SimilarWeb, platforma avea aproximativ 5 milioane de utilizatori lunari în februarie 2024.

DJT alunecă după ce a raportat rezultate financiare slabe

După debutul său fierbinte pe Nasdaq, acțiunile DJT s-au poticnit, scăzând cu peste 20% la 1 aprilie. Acest lucru se datorează unor dezvăluiri recente care au arătat că societatea a pierdut peste 58 de milioane de dolari în 2023.

Veniturile din 2023 au fost de 4,1 milioane de dolari. Acestea au fost mai mari decât cele de 1,5 milioane de dolari generate în 2022, conform Visual Capitalist.