Infofinanciar > Info > Luju, sub tirul TFL-ist. Ridicol maxim: jurnaliști acuzați că ar fi constituit un grup de crimă organizată cu… Google
Info

Luju, sub tirul TFL-ist. Ridicol maxim: jurnaliști acuzați că ar fi constituit un grup de crimă organizată cu… Google

razvan-savaliuc
Foto: https://www.antena3.ro/

Lumea Justiției, site condus de jurnalistul Răzvan Savaliuc acuză că partea #rezist a presei a pus tunurile pe luju.ro pornind de la un document DNA care spune că jurnaliștii acestei publicații ar fi constituit grup de crimă organizată cu Google.

Luju scrie că a deslușit iţele atacului ”venit dinspre publicaţiile #rezist în ziua de 23 ianuarie 2023, când Lumea Justiţiei a fost împroşcată cu noroi cu titulatura “Jurnaliştii Mafiei” şi s-a publicat ca “dovadă” un document fabricat de DNA, de procurorul şef Secţia a II-a DNA Paul Dumitriu, fost consilier al Monicăi Macovei şi adversar cu state vechi al Luju”.

În gașcă cu Google SUA

”Amintim că în respectivul document dat pe colţul mesei la solicitarea judecătorului Ciprian Alexandru Ghiţă de la Curtea de Apel Bucureşti s-a încropit o formulare şmechereasca din care să rezulte că mai mulţi jurnalişti de la Lumea Justiţiei, o serie de avocaţi pe care nu îi cunoaştem şi firme, printre care Google SUA, Google Irlanda şi Google Bucureşti, acompaniaţi de judecătoarea Viorica Costiniu, preşedinta de onoare a AMR, am fi constituit un grup de crimă organizată, am fi comis abuz în serviciu (culmea, nicio persoană din plângere nu are calitatea de funcţionar public), fals şi favorizarea făptuitorului prin simpla publicare a două articole care făceau o critică la o hotărâre judecătorească a lui Ciprian Ghiţă de condamnare a fostului şef ANAF Şerban Pop. Adică judecătorul investit cu soluţionarea dosarelor DNA, care a devenit celebru prin declaraţia publică “Eu am încredere în dreptatea DNA”, citim în luju.ro

Lumea Justiției subliniază faptul că ”linşajul mediatic a pornit la ora 3.00 dimineaţa, cu un articol postat pe site-ul ziare.com, sub semnătură lui Ionuţ Mureşan, cu titlul “Jurnaliştii Mafiei…”. Poate nu am fi avut nimic de comentat dacă Ionuţ Mureşan de la ziare.com s-ar fi limitat la a prezenta documentul DNA, adică la prezentarea faptelor. Dar să ne numească “Jurnaliştii Mafiei” tocmai el care a fost angajat la Lumea Justiţiei, fără ca măcar să ne fi dat un telefon să ne ceară un punct de vedere cum l-ar fi obligat colegialitatea şi deontologia profesională ni se pare un lucru impardonabil”.

După cum bate vântul

”Să stai la 3.00, să arunci cu etichetări în foştii colegi, asta înseamnă să fii probabil un jurnalist #rezist. Adică deontolog, cum le place lor să li se spună”, scrie luju.ro

”Pe vremea când era angajat la Lumea Justiţiei scria la noi articole cu simţ de răspundere, cu titluri pe bune, gen “Kovesi trebuie să plătească” (click aici pentru a citi). Câştigă în 2012 circa 3.000 de lei pe lună în mână, adică o leafă foarte bună. Din păcate pentru el, în acelaşi an, s-a cerut singur să plece declarându-ne că nu poate face faţă la o asemenea publicaţie, contractul fiind încetat prin acordul părţilor, cu plata tuturor banilor cuveniţi”, mai aflăm din Lumea Justiției.

Vopsit cu ”credibilitate”

”Nu ştim să fi avut vreodată vreo divergentă cu Ionuţ Mureşan, dimpotrivă toţi cei de la Lumea Justiţiei l-au tratat prieteneşte. De aceea nu putem înţelege de unde până unde ne-a numit el “Jurnaliştii Mafiei”, după cum nu putem înţelege de ce din articolul lui din ziare.com, din 23 ianuarie 2023, a omis în enumerarea grupului organizat să menţioneze şi cele trei firme Google, omisiune care în opinia noastră nu poate avea altă explicaţie decât aceea că dacă menţiona că există şi Google în grupul organizat “marea dezvăluire” cu grupul organizat şi corupţia nu mai avea nicio credibilitate, căci nimeni n-ar putea crede că noi şi cu Google am putea forma un grup organizat”, menționează Lumea Justiției.

”Vă asigurăm că nu de la Lumea Justiţiei a învăţat Ionuţ Mureşan să îşi facă colegii “mafioţi”, să facă omisiuni extrem de importante în articole şi să transforme o aiuritoare plângere penală a judecătorului Ciprian Ghiţă într-un verdict de vinovăţia de tip “Jurnaliştii Mafiei”. Căci despre asta e vorba de fapt, doar despre o plângere penală, nicidecum vreo urmărire penală în personam împotriva jurnaliştilor de la Luju, ci doar o urmărire penală în rem (cu privire la fapta) care se declanşează automat când cineva depune o plângere penală care îndeplineşte condiţiile de formă. Şi nu de la noi a învăţat să nu îi sune pe cei despre care scrie pentru a le lua o poziţie înainte de a-i acuza în piaţa publică. Dacă ne-ar fi sunat, ar fi putut afla că nimeni de la Luju nu a fost vreodată citat la DNA şi nici nu i s-a comunicat vreun act dintr-un dosar care să ne vizeze, şi am fi putut să îl lămurim că nu suntem “Jurnaliştii Mafiei”, ci doar victime a unui joc pe axa Ciprian Ghita-Paul Dumitriu (fost consilier al Monicăi Macovei)”, precizează luju.ro

Ziare.com, dat în judecată

”Din nefericire pentru noi, “opera” ziare.com a fost preluată în cascadă de aproape toate publicaţiile #rezist, cu pluta cu tot, adică inclusiv cu cenzura firmelor Google din grupul infracţional şi în unele cazuri cu titulatura mizeră “Jurnaliştii Mafiei”. A fost o operaţiune de noapte, ca şi când cineva a comandat că la primele ore ale dimineţii Lumea Justiţiei să fie desfiinţată ca imagine, fără că vreuna dintre publicaţiile care au preluat articolul din ziare.com să ne fi contactat pentru a ne cere poziţia. Asta este presa #rezist din zilele noastre!”, se scrie în luju.ro, unde se publică și lista celor ce au redifuzat articolul incriminant: