Infofinanciar > Info > Se lucrează intens la aeroportul din Craiova. Proiectul se apropie de finalizare
Info

Se lucrează intens la aeroportul din Craiova. Proiectul se apropie de finalizare

Se lucrează intens la aeroportul din Craiova. Proiectul se apropie de finalizare
Sursa foto: Arhiva companiei

Aeroportul Internațional Craiova va fi al doilea cel mai mare aeroport din țară, după Otopeni, odată ce lucrările de extindere se vor finaliza. Lucrările au început în urmă cu doi ani și au ajuns în faza finală. Proiectul a costat 117 milioane de euro.

Anul acesta, peste 600.000 de pasageri au traversat aeroportul din Craiova. Până în anul 2030, sunt așteptați peste două milioane de pasageri.

„Au fost şi 60.000 de pasageri turişti străini, ceea ce pentru industria HoReCa din Craiova este un lucru extraordinar. Are o întreagă odisee acest terminal de aeroport pentru că, într-o perioadă când nu era guvernarea PSD-PNL, ci erau alţii la guvernare, un ministru a întors acest proiect de 17 ori.

Practic până în acest moment ar fi trebuit să fie gata acest terminal care este al doilea în România. Din păcate însă, întârzierile cauzate de acest ministru au dus la faptul ca noi abia la sfârşitul acestui an să avem terminalul gata, un terminal care este pregătit pentru două milioane de pasageri anual”. Declarațiile aparțin Liei Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova, potrivit Antena3 CNN.