Infofinanciar > Info > Lucrătorii Metrorex au început un nou protest. Se vor aduna în fața Guvernului
Info

Lucrătorii Metrorex au început un nou protest. Se vor aduna în fața Guvernului

Lucrătorii Metrorex au început un nou protest
Sursă foto: Metrorex.ro

Angajații Metrorex vor organiza un protest în Piața Victoriei. Sindicaliștii avertizează că acest lucru ar putea duce la blocarea transportului subteran. Sute de lucrători ai Metrorex se vor aduna în fața sediului Guvernului pentru a-și exprima nemulțumirile.

Potrivit sindicaliștilor, există riscul ca serviciul de transport public subteran din București să fie afectat în urma protestului. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a dat undă verde pentru protestul angajaților Metrorex, care sunt membri ai USLM. Unitatea Sindicatul Liber din Metrou a anunțat că aproximativ 500 de persoane vor participa la protest.

Una dintre principalele nemulțumiri ale sindicaliștilor se referă la salarii, ei susținând că nu au beneficiat de creșterea de 13% conform noului Contract Colectiv de Muncă. Se confruntă cu probleme legate de deficitul de personal și de finanțare.

Uniunea Sindicatului Liber din Metrou  a emis o avertisment grav cu privire la posibilitatea semnificativă de a bloca funcționarea metroului din București. Membrii sindicatului se pregătesc să participe la protest cu bannere, pancarte și echipamente de sonorizare, în conformitate cu normele legale, conform antena3.ro.