Infofinanciar > Lumea la zi > Ne luăm rămas bun mașinilor diesel. Volvo a schimbat foaia
Lumea la zi

Ne luăm rămas bun mașinilor diesel. Volvo a schimbat foaia

Ne luăm rămas bun mașinilor diesel. Volvo a schimbat foaia
Sursa foto: trans.info

Volvo, celebrul producător auto suedez, a marcat un moment istoric prin producția ultimului său model de mașină diesel. Această schimbare semnificativă marchează o evoluție majoră în strategia companiei, având în vedere că acum un deceniu, mașinile diesel reprezentau mai mult de jumătate din totalul producției sale.

Ultima mașină diesel Volvo a fost asamblată la fabrica din Torslanda, Suedia, și este un SUV XC90 echipat cu un motor pe benzină de 2,0 litri. Această tranziție este parte a unei schimbări radicale în direcția vehiculelor electrice pentru Volvo. Își propune să producă exclusiv mașini electrice începând cu anul 2030.

Schimbările în preferințele consumatorilor și în reglementările privind mediul au condus la această transformare. În trecut, mașinile diesel erau considerate ecologice și beneficiau de taxe mai mici în unele țări. Inclusiv în Suedia. Primul model diesel Volvo a fost lansat în 1979. Între 1991 și 2024, compania a vândut peste 9 milioane de mașini echipate cu acest tip de motorizare.

În anul 2008, Volvo se mândrea cu mașinile sale diesel echipate cu motoare de 1,6 litri, care aveau o autonomie impresionantă de 1.300 de kilometri între alimentări. Perioada de aur pentru mașinile diesel Volvo a fost între 2012 și 2016. Când peste jumătate dintre mașinile vândute erau propulsate de motorină, conform profit.ro.