Infofinanciar > Info > Locuri de muncă disponibile în România! Ce avantaje financiare oferă posturile scoase pe piață
Info

Locuri de muncă disponibile în România! Ce avantaje financiare oferă posturile scoase pe piață

Locuri de muncă - sursa foto - impact.ro
sursa foto - impact.ro

Cele mai căutate posturi anul trecut au fost de contabil, inginer şi şofer, potrivit unui studiu BestJobs. În 2023, pare că nu s-au schimbat prea multe.

Subansamble Auto S.A., cu sediul în Pitesti, str. G. Cosbuc, nr.59, are multe locuri disponibile pentru angajare. Firma este specializată în producția de repere obținute prin injecție de mase plastice. De asemenea, sunt disponibile două posturi de electrician.

Ce se oferă?

– Disponibilitate de a lucra în schimburi.

– Salariul de baza + spor vechime;

– Tichete de masă pentru fiecare zi lucrată;

– Prime de vacanță, Crăciun și Paste;

– Plata orelor de noapte cu un spor de 25% la salariu;

– Plata dublă a orelor suplimentare + bonus;

–Program de 8 ore /zi pe 3 schimburi de lucru;

– Instruire suplimentară la locul de muncă;

Descrierea postului:

– Asigură mentenanța echipamentelor de injecție mase plastice;

– Analizează cauzele defecțiunii și asigură rezolvarea de urgență a acesteia;

– Studii în domeniul electric;

– Persoană organizată, cu bune abilități de comunicare;

– Disciplinat, responsabil, spirit de echipă;

Companiile încetinesc ritmul de recrutare la început de an şi vor pune tot mai mult accent pe dezvoltarea echipei pentru a acoperi nevoile de creştere. În 2023, deficitul de specialişti şi incertitudinile economice vor accelera strategiile de retenţie a angajaţilor, arată platforma de recrutare online BestJobs.

Unde preferă românii să lucreze

”2022 a fost anul recordurilor în recrutare, cu peste 400.000 de locuri de muncă disponibile pe platforma de recrutare online BestJobs şi 5,5 milioane de candidaţi care au cumulat peste 8 milioane de aplicări în căutarea unui job nou, arătând cel mai mare interes din ultimii cinci ani”, anunţă platforma.

Datele BestJobs mai arată că, în 2022, 5,5 milioane de candidaţi şi-au căutat activ job pe platforma de recrutare, cu 39% mai mulţi decât în anul anterior. Cele mai multe căutări au fost pentru posturile de contabil, pentru care salariile nete pornesc de la 650 euro pentru un junior şi ajung la 1.800 euro pentru un expert, inginer, care în funcţie de specializare poate câştiga între 900 şi 1.600 de euro pe lună, pentru care salariul este între 800 şi 1.200 pentru cursele interne şi ajunge la 1.800 – 2.400 pentru cursele internaţionale, potrivit RomâniaTv

„Semnalele actuale din piaţă indică faptul că ritmul angajărilor noi se va tempera în prima parte a anului, consecinţa unui context macroeconomic dominat de incertitudine. Deficitul de personal rămâne însă o provocare majoră pentru mediul de business şi în 2023, obligând departamentele de HR să se concentreze pe maximizarea indicatorilor de retenţie, dar şi pe dezvoltarea competenţelor angajaţilor existenţi sau chiar pe mobilitatea acestora între departamente, în funcţie de priorităţi şi disponibilitate. Astfel, candidaţii vor simţi din piaţă presiunea de a se dezvolta profesional, de a evolua şi a-şi perfecţiona aptitudinile, astfel încât să devină cât mai valoroşi pentru angajatori”, declară Andrei Frunză, CEO BestJobs România.