Infofinanciar > Info > LIBERTY Galați va începe lucrări de mentenanță la Furnalul 5! Ce se întâmplă cu angajații complexului siderurgic
Info

LIBERTY Galați va începe lucrări de mentenanță la Furnalul 5! Ce se întâmplă cu angajații complexului siderurgic

Furnalul 5 Liberty Galați, Sursă foto: ZF
Sursă foto: ZF

Reprezentanții celor de la LIBERTY Galați au anunțat că vor demara un program de mentenanță și îmbunătățiri în valoare de 18,3 milioane de lei la Furnalul 5 din cadrul complexului siderurgic. Conform comunicatului emis de instituție, lucrările se vor desfășura până la începutul anului 2023.

De asemenea, oficialii complexului au transmis că procesul de îmbunătățire va duce la creșterea stabilității, fiabilității și a eficienței energetice a furnalului.

Va crește producția de oțel

În condițiile în care cererea de oțel la nivel european este afectată de provocările macroeconomice, perioada de implementare a programului va permite companiei LIBERTY Galați să îmbunătățească procesul de producție fără a fi afectate livrările de produse către clienți.

Lucrările de mentenanță și îmbunătățiri vor cuprinde înlocuirea plăcilor de uzură și a două dintre reductoarele de la aparatul de încărcare, deblocarea zonelor de evacuare și de epurare a gazelor, precum și curățarea cuvei furnalului și a platformelor superioare.

În tot acest timp, angajații vor fi menținuți cu normă întreagă pe parcursul programului de mentenanță și îmbunătățiri.

Laminoarele LIBERTY Galați vor funcționa la capacitate maximă, compania continuând să ofere clienților produsele și serviciile sale în mod normal. Strategia de preț va fi revizuită în mod constant pentru a se asigura că vânzările mențin o contribuție eficientă, se arată în comunicatul emis de reprezentanții complexului siderurgic.

1 milion de lei pentru iluminare stradală

În contextul crizei energetice și a creșterii prețurilor la curent, reprezentanții celor de la Liberty Galaţi au anunţat că vor investi 1 milion de lei (200.000 de euro) în eficientizarea energetică a sistemului de iluminat stradal. În urma acestei investiții, consumul de energie ar urma să scadă cu 61%.

„Cu un cost de circa 1 milion de lei, acest proiect va asigura o economie de energie de aproximativ 700 MWh pe an, o cantitate suficientă pentru a alimenta 400 de locuinţe. Preconizăm ca investiţia se va amortiza în următoarele 18 luni, datorită scăderii cu 61% a consumului de energie al sistemului de iluminat stradal şi a costurilor reduse de mentenanţă”, au transmis reprezentanţii Liberty Galaţi, potrivit celor de la ZF.

Cu ce se ocupă Liberty Galați

LIBERTY Steel Group face parte din Alianța GFG, un grup global de companii și investiții deținut de Sanjeev Gupta și familia sa. Alianța este structurată pe trei piloni industriali – LIBERTY Steel Group, ALVANCE Aluminium Group și SIMEC Energy Group – care operează independent, însă uniți de valori comune și de viziunea de a crea un viitor sustenabil pentru industrie și societate. GFG Alliance are 35.000 de angajați în 30 de țări și venituri de peste 20 miliarde de dolari.

LIBERTY Galați este cel mai mare producător de oțel integrat din România, cu o forță de muncă de circa 7000 de oameni și o capacitate de producție de aproximativ 3 milioane de tone de oțel pe an, pentru clienți din domeniul construcțiilor, naval, petrolier și gaze, precum și cel al producției de energie regenerabilă.