Infofinanciar > Vocile afacerilor > Laura Iancu, Kaufland România: „Ne vom concentra în continuare pe dezvoltarea unei culturi organizaționale sustenabile”
Vocile afacerilor

Laura Iancu, Kaufland România: „Ne vom concentra în continuare pe dezvoltarea unei culturi organizaționale sustenabile”

Laura Iancu, sursa foto: arhiva companiei
Sursa foto: arhiva companiei

Atunci când vine vorba despre departamentul de HR din cadrul unei companii este nevoie de o implicare mare. Oamenii trebuie înțeleși și îndrumați de o mână de fier. În acest fel, totul va înflori. Reprezentanții companiei Kaufland România au înțeles acest lucru.

Laura Iancu coordonează departamentul de HR din cadrul Kaufland România. După cum a transmis aceasta pentru Revista Capital toate proiectele derulate sunt la fel de importante și adresează câte o nevoie specifică. Fiecare activitate, teambuiling-uri sau inițiative axate pe promovarea diversității și incluziunii în echipă, generează un impact pozitiv la nivelul companiei.

Angajarea persoanelor cu dizabilități

De asemenea, Kaufland România derulează acțiuni care se concentrează pe „angajarea persoanelor cu dizabilități, pe diversitatea generațiilor și buna lor integrare în echipă sau pe dezvoltarea unor inițiative inovatoare în materie de resurse umane, împletite cu tehnologia”.

Totodată, datorită înțelegerii importanței pe care o au flexibilitatea și adaptabilitatea într-un mediu de lucru dinamic, a fost continuat sistemul de lucru în format hibrid pentru toate joburile din sediul central din București. În acest fel, prin implementarea acestei practici, compania a putut răspunde noilor cerințe ale pieței muncii.

Un proiect amplu al Kaufland România

Potrivit informațiilor pe care ni le-a transmis Laura Iancu, unul dintre cele mai importante proiecte desfășurat este Programul Kaufland A.C.C.E.S., demarat în 2019. „Prin acest program, creăm oportunități egale de angajare și integrare pentru persoanele cu dizabilități și ne ghidăm activitatea după trei direcții cheie: crearea de canale de recrutare dedicate, transformarea Kaufland într-un angajator incluziv și oferirea de programe de training și comunicare pentru integrarea noilor colegi în echipă”, a explicat aceasta.

Printre acțiunile care au fost implementate, ca parte a programului, se numără introducerea cărucioarelor de cumpărături adaptate persoanelor cu dizabilități în peste 50 de orașe din România sau ajustarea caselor de marcat pentru persoanele în scaun rulant în mai multe magazine. Și în 2024, în prim-plan, va rămâne promovarea unui climat de lucru pozitiv, unde membrii echipei se pot simți valorizați și respectați.

Investiții în retenția personalului la Kaufland

Una dintre provocările specifice pentru domeniul retailului este retenția personalului. Însă, pentru a rezolva acest impediment, Kaufland investește în programe de dezvoltare a angajaților.

„Retenția personalului este una dintre provocări, fiind specifică, în general, domeniului de retail. Astfel, pentru a menține un nivel de retenție optim, investim în programe de dezvoltare a angajaților. Promovăm un mediu de lucru bazat pe colaborare și transparență și oferim un pachet de beneficii atractiv”, a mai declarat Laura Iancu.

Relația cu administrația locală

După cum a mai evidențiat Laura Iancu, de-a lungul timpului, relația cu administrația locală s-a consolidat.

„De-a lungul timpului, ne-am consolidat relația cu administrația locală. Dar și cu cea centrală, având o colaborare pozitivă și constructivă. Iar acest lucru reprezintă o prioritate pentru noi. Întrucât ne dorim să fim un partener responsabil și de încredere în comunitățile în care ne desfășurăm activitatea”, spune managerul.