Infofinanciar > Info > La ce oră ajunge Moș Crăciun în România? Copiii pot urmări sania acestuia pe Internet
Info

La ce oră ajunge Moș Crăciun în România? Copiii pot urmări sania acestuia pe Internet

La ce oră ajunge Moș Crăciun în România? Copiii pot urmări sania acestuia pe Internet
sursa: How Stuff Works

Copiii sunt foarte nerăbdători să-l vadă pe Moș Crăciun și așteaptă cu sufletul la gură momentul în care vor deschide ochii și vor găsi dulciuri și cadouri sub brad. Se pare că Moș Crăciun a decolat deja cu sania lui trasă de reni de la Polul Nord, și a fost surprins de radare în timp ce zbura spre Noua Zeelandă.  

Puteți urmări traseul lui Moș Crăciun în timp real pe Flight Radar. Puteți accesa site-ul la flightradar24.com. Acesta este de obicei folosit pentru a urmări cursele de zbor ale avioanelor, însă dacă căutați Santa, veți vedea că peste 41.000 de mii de persoane din toate colțurile lumii urmăresc traseul lui Moș Crăciun. Locația acestuia nu apare însă pe hartă ca celelalte curse de avioane: pe mapă se poate vedea în timp real pe unde se mișcă sania lui Moș Crăciun, reprezentată de o iconiță demnă acesteia. Privind mapa, sania Moșului pare să se îndrepte acum spre America. 

Flightradar24 Santa traseul lui Moș Crăciun, Sursă: Flightradar24

Flightradar24 Santa traseul lui Moș Crăciun, Sursă: Captură de ecran

Un alt mod de a urmări traseul lui Moș Crăciun este prin intermediul trackerului Google, care este foarte popular printre copii. Pe lângă faptul că pot vedea când se apropie Moș Crăciun de zona lor, copiii pot juca jocuri amuzante prin intermediul aplicației. Moș Crăciun începe să livreze cadourile în jurul orei 12:00 (ora României) și puteți urmări traseul și situația cadourilor livrate prin intermediul trackerului Google (santatracker.google.com).  

Conform acestora, Moș Crăciun a livrat până acum mai mult de 35.000 de daruri, iar cu fiecare secunda acesta dăruiește alte zeci de noi cadouri. La noi în țară, Moș Crăciun și sania sa cu reni va ajunge în aproximativ 9 ore, adică în jurul orei 22:00. 

Santatracker traseul lui Moș Crăciun, Sursă: Captură de ecran

Santatracker traseul lui Moș Crăciun, Sursă: Captură de ecran

În plus, „surse” din interiorul Comandamentului Nord-American de Apărare Aerospațială susțin că Moș Crăciun a fost văzut ultima dată la Polul Nord, dar că vremea este numai bună pentru zbor, astfel că se așteaptă să plece curând. Se estimează că Moș Crăciun va parcurge 510 milioane de kilometri cu o viteză de aproape 300 de kilometri pe secundă. Călătoria poate fi urmărită online, pe site-ul noradsanta.org, informează Ziare.com. 

Norad tracker are o opțiune foarte ineteresantă, de a vedea traseul Moșului în 3D sau 2D, după preferințe. Animațiile și graficele au fost realizate special pentru copii. Însă, din păcate, acesta nu este valabil în limba română. 

De ce vine Moș Crăciun din Polul Nord 

Moș Crăciun este un personaj a cărei origine este disputată, dar se presupune că ar avea rădăcini în mitologia nordică. În mitologia nordică, Odin era un zeu care călătorea prin ceruri în timpul iernii, dăruind daruri copiilor care se purtaseră bine în timpul anului.  

Moș Crăciun a fost adoptat mai târziu în cultura creștină și s-a asociat cu Sfântul Nicolae, un sfânt creștin care era cunoscut pentru faptul că dăruia cadouri copiilor. Astăzi, Moș Crăciun este o figură emblematică a sărbătorilor de iarnă în multe țări din întreaga lume. 

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.