Infofinanciar > Lumea la zi > Kremlinul spune că nu poate comenta ideea lui Trump de a pune capăt războiului din Ucraina
Lumea la zi

Kremlinul spune că nu poate comenta ideea lui Trump de a pune capăt războiului din Ucraina

Donald Trump (sursă foto: NewsWeek)
sursa foto arhiva companiei

Rusia nu poate comenta ideea lui Donald Trump de a pune capăt războiului din Ucraina, deoarece Moscova nu știe ce implică aceasta, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Trump a declarat săptămâna trecută, în timpul unei dezbateri împotriva președintelui Joe Biden, că dacă va câștiga alegerile americane din noiembrie, va rezolva războiul înainte de preluarea mandatului în ianuarie.
„Aceasta nu este prima declarație a lui Trump pe această temă și a mai făcut declarații în acest sens. Fără a cunoaște esența despre ce este vorba, nu putem comenta”, a declarat Peskov reporterilor.
Kremlinul a declarat că orice plan de pace pentru Ucraina propus de o posibilă viitoare administrație Trump ar trebui să reflecte realitatea de pe teren, unde forțele sale controlează aproape o cincime din Ucraina, dar că președintele Vladimir Putin este deschis la discuții. Ucraina susține că termenii Rusiei pentru încheierea războiului echivalează cu o cerere de capitulare a sa.
Trump nu a spus cum ar proceda pentru a pune capăt războiului, care a intrat deja în al treilea an. În cadrul dezbaterii de săptămâna trecută, el a declarat că Rusia nu ar fi invadat Ucraina în februarie 2022 dacă în SUA ar fi existat un „președinte adevărat” care să fie respectat de Putin, scrie Reuters.