Infofinanciar > Lumea la zi > Secrete din spatele armatei ruse! Kremlinul nu dispune de muniție și trupe pentru marea ofensivă din Ucraina
Lumea la zi

Secrete din spatele armatei ruse! Kremlinul nu dispune de muniție și trupe pentru marea ofensivă din Ucraina

Armata Rusia munitie
sursa foto arhiva companiei

Rusia nu dispune de muniție și trupe pentru a începe o ofensivă majoră în Ucraina și ar trebui să obțină provizii semnificative de muniție de la alte țări, în plus față de ceea ce are deja, pentru a face acest lucru, a declarat marți un înalt oficial NATO.

Informând reporterii înainte de deschiderea summitului anual al NATO, oficialul a mai spus că recentele incendieri, comploturi de asasinat și sabotaje din Europa fac parte dintr-o campanie secretă a președintelui rus VladimirPutin de subminare a sprijinului public pentru Ucraina.

Pe câmpul de luptă, oficialul a declarat că Rusia a suferit pierderi „foarte mari”, deoarece se străduiește să exploateze mici câștiguri teritoriale și nu dispune de trupe și muniție pentru a organiza o ofensivă pe scară largă.
„Ceea ce trebuie să facă este să ordone unităților fără personal și fără experiență să se deplaseze în zone pentru a atinge obiective nerealiste”, a declarat oficialul, care a vorbit sub rezerva anonimatului.
„Pentru a susține operațiuni ofensive reale, credem că Rusia ar trebui să își asigure rezerve semnificative de muniție din alte țări decât cele pe care le obține deja din Iran și din Coreea de Nord”, a continuat oficialul. „Iar Vladimir Putin ar trebui să ordone o nouă mobilizare la scară largă”.

Muniție de la „prieteni”

Oficialii occidentali și ucraineni spun că Iranul furnizează drone Rusiei, acuzație negată de Teheran, iar Coreea de Nord a furnizat proiectile de artilerie și rachete Moscovei. Ambele neagă că au avut loc astfel de transferuri.
„Am văzut că apărarea ucraineană s-a îmbunătățit semnificativ”, a declarat oficialul, adăugând că Kievul a suferit, de asemenea, pierderi semnificative de trupe.
Acesta a estimat că Rusia ar putea să își mențină economia de război încă trei-patru ani.

Forțele Kievului sunt pe picior de plecare pe câmpul de luptă de luni de zile, în timp ce trupele Moscovei mențin o puternică presiune ofensivă și avansează lent în estul Ucrainei.
NATO începe marți un summit de trei zile la Washington, la care participă președintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy, la mai mult de 28 de luni de când Rusia și-a lansat invazia la scară largă.
Oficialul a declarat că „va trece ceva timp” până când Ucraina va aduna munițiile și personalul de care are nevoie pentru a organiza noi operațiuni ofensive la scară largă, scrie Reuters.