Infofinanciar > Info > Klaus Iohannis s-a gândit mai bine! „Soarta NATO este mult mai importantă decât soarta mea politică”
Info

Klaus Iohannis s-a gândit mai bine! „Soarta NATO este mult mai importantă decât soarta mea politică”

Klaus Iohannis (sursă foto: Q Magazine)
sursă foto: arhiva companiei

Preşedintele Klaus Iohannis, prezent la summitul NATO de la Washington, a vorbit miercuri, 10 iulie, despre retragerea acestuia de la candidatura penru șefia Alianței. Astfel, conform șefului statului român, a ajuns la concluzia „după discuţii şi negocieri interesante”, că „soarta NATO este mult mai importantă decât soarta mea politică”.

„Au fost negocieri interesante, au fost discuţii pe care le-am purtat şi pe care le-aş clasifica ca foarte bune, foarte deschise, informale, au fost toate discuţiile unu la unu şi în final, am decis că soarta NATO este mult mai importantă decât soarta mea politică şi, înainte să existe o concluzie finală generală, am decis în consecinţă să mă retrag din cursă, pentru a permite numirea unui secretar general NATO, înainte de acest Summit”, a spus șeful statului, despre candidatura sa pentru şefia NATO.

„Cred că este bine, câteodată, să vedem imaginea mai mare şi să acţionăm în consecinţă”, a adăugat președintele Iohannis, citat de HotNews.