Infofinanciar > Info > Klaus Iohannis, întâlnire cu Volodimir Zelenski! Întrevederea are loc în marja Summitului I3M de la Vilnius
Info

Klaus Iohannis, întâlnire cu Volodimir Zelenski! Întrevederea are loc în marja Summitului I3M de la Vilnius

Iohannis și Zelenski - sursa foto - observatornews.ro
sursa foto arhiva companiei

Întrevederea bilaterală dintre Iohannis și Zelenski are loc în marja Summitului I3M de la Vilnius. Ajuns la a IX-a ediție, Summitul I3M se desfășoară, joi, 11 aprilie.

„Președintele Klaus Iohannis va pleda, în cadrul Summitului, pentru eficientizarea în continuare a Inițiativei și obținerea de rezultate concrete, în special în ceea ce privește îmbunătățirea conectivității strategice regionale pe axa Nord-Sud. De asemenea, va evidenția relevanța în creștere a I3M și potențialul său valoros, inclusiv în contextul în care tot mai multe state din regiune și la nivel global își manifestă interesul pentru implicarea în această platformă”, afirma Administrația Prezidențială într-un comunicat transmis marți, 9 aprilie.

Klaus Iohannis abordează la summit și perspectiva de stimulare a conectivității cu Ucraina și Republica Moldova, state participante asociate ale Inițiativei.

„De asemenea, va sublinia că întărirea rezilienței regiunii, în ansamblul său, este o necesitate vitală în contextul geopolitic actual. În acest sens, Președintele Klaus Iohannis va evidenția, în special, valoarea adăugată a proiectelor Rail2Sea și Via Carpathia, a căror implementare va îmbunătăți mobilitatea militară și reziliența în domeniul infrastructurii din regiune”, mai nota Administrația Prezidențială, scrie B1.