Infofinanciar > Lumea la zi > Cică au depășit o linie trasă pe mare. Kim Jong Un amenință Seulul cu rachete de croazieră
Lumea la zi

Cică au depășit o linie trasă pe mare. Kim Jong Un amenință Seulul cu rachete de croazieră

kimjongun (1)
Foto: facebook.com

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat miercuri testul de lansare  al unei noi rachete sol-apă. Demonstrația a venit ca urmare a faptului că Sudul ar fi trecut o linie…

S-au lansat mai multe rachete de croazieră în largul coastei sale estice, a anunțat armata sud-coreeană. Acesta este cel mai recent dintre multiplele teste cu rachete din ultimele săptămâni. Aceste demnostrații se petrec înainte de alegerile generale din aprilie din Coreea de Sud.

O linie trasă pe mare

Kim a declarat că Seulul încalcă suveranitatea Nordului insistând asupra „Liniei de demarcație maritimă dintre cele două Corei” (Northern Limit Line – NLL). „Nu contează câte linii există în mare… dacă inamicul invadează granița maritimă, aceasta va fi considerată o încălcare a suveranității noastre și o provocare de forță”, a declarat Kim, informează Reuters.

Kim a dat ordin să se consolideze pregătirea militară în apele de la nord de insula Yeonpyeong, la vest de peninsula coreeană, în regiunea așa numitei NLL.

Noua rachetă, numită Badasuri-6 sau „vultur de mare-6” a atins ținta dorită.

Kim Jong Un

Correa de Nord este o țară din Asia de Est. Kim Jong-un este conducătorul suprem al țării. Partidul Muncii din Coreea conduce Coreea de Nord din 1948. Aceasta țară, conform Constituției, este o republică socialistă, dar mulți o consideră o dictatură absolută de tip stalinist. De la moartea lui Kim Ir-sen, postul de președinte de stat nu a mai fost ocupat, Kim Ir-sen fiind acum Președinte etern.