Infofinanciar > Lumea la zi > Premieră la Kiev! O delegație NATO a ajuns în Ucraina pentru prima dată de la începerea războiului
Lumea la zi

Premieră la Kiev! O delegație NATO a ajuns în Ucraina pentru prima dată de la începerea războiului

kiev (sursă foto: dreamstime)
Sursa foto: arhiva companiei

Amiralul Rob Bauer, șeful Comitetului militar al NATO a ajuns joi, 21 martie, la Kiev. În timpul acestei vizite, oficialul a declarat că aliații Ucrainei nu ar trebui să fie prea pesimiști în legătură cu abilitatea țării de a face față trupelor rusești.

Vizita condusă de Bauer este prima vizită oficială la Kiev a unei delegații militare a NATO. Asta din luna februarie a anului 2022. Atunci, Rusia a trimis trupe cu numeroși soldați în Ucraina într-o invazie pe mai multe fronturi.

Trupele Kievului duc o lipsă acută de muniție și forțe. În plus, acestea mai au puțin până să se retragă în est. Aceasta este o zonă în care forțele rusești avansează.

„Ucraina are nevoie de şi mai mult sprijin. Şi are nevoie de el acum. Timpul în Ucraina nu se măsoară în zile, săptămâni sau luni. Se măsoară în vieţi omeneşti. În ţările aliate, o săptămână este o săptămână. În Ucraina, o săptămână este o mamă, un tată, un copil, un prieten, un iubit pierdut pentru totdeauna”, este mesajul transmis de Bauer în timpul Forumului de Securitate de la Kiev, conform stirileprotv.ro