Infofinanciar > Lumea la zi > Joe candidează! Biden spune că are ”alte lucruri de terminat” înainte de a începe o campania pentru 2024
Lumea la zi

Joe candidează! Biden spune că are ”alte lucruri de terminat” înainte de a începe o campania pentru 2024

Încrederea americanilor în instituții, în frunte cu Președinia, a scăzut drastic sub mandatul lui Joe Biden
Foto: dreamstime.com

Președintele Biden a declarat într-un nou interviu că are „alte lucruri de terminat” înainte de a începe o campanie prezidențială „în toată regula” în 2024.

„Ei bine, se pare că cineva i-a luat un interviu soției mele astăzi, am auzit. Trebuie să o sun și să aflu”, a declarat Biden pentru David Muir de la ABC News, când a fost întrebat dacă va candida din nou.

„Nu, lăsând gluma la o parte, intenția mea… a fost de la început să candidez, dar sunt prea multe alte lucruri pe care trebuie să le termin pe termen scurt înainte de a începe o campanie”, a spus Biden.

Planuri neplanificate

Președintele a declarat de mult timp că intenționează să candideze pentru încă patru ani la Casa Albă, iar prima doamnă Jill Biden a dat un indiciu puternic săptămâna trecută că va face acest lucru.

„El spune că nu a terminat”, a spus ea în timpul unei călătorii în Kenya.

„Am vorbit serios ceea ce am spus. Am alte lucruri de terminat înainte de a intra într-o campanie în toată regula”, a declarat președintele Biden la ABC News.

Biden nu a anunțat în mod oficial niciun plan oficial de a candida la președinție, dar prima doamnă și fostul șef de cabinet al lui Biden, Ron Klain, au dat de înțeles că un anunț ar putea fi făcut în curând.

Progresista Marianne Williamson a intrat în cursa prezidențială săptămâna trecută, devenind astfel prima democrată de profil înalt care ar putea să se confrunte cu Biden într-o confruntare primară.

Din partea republicană, fostul președinte Trump și fostul său ambasador al SUA la ONU, Nikki Haley, și-au anunțat amândoi campanii prezidențiale.

Donald Trump, care împlineşte 77 de ani în iunie, a anunţat în noiembrie anul trecut că va candida din nou la preşedinţie la alegerile din 2024.

Rădăcinile lui Joe

Joseph Robinette Biden Jr. s-a născut la 20 noiembrie 1942, în Scranton, Pennsylvania, în timp ce al Doilea Război Mondial făcea ravagii peste ocean.

Primul copil al lui Catherine Eugenia „Jean” Finnegan Biden și al lui Joseph Robinette Biden Sr., Joey, așa cum era cunoscut, a fost un copil zbuciumat dintr-o familie catolică irlandeză din clasa muncitoare.

Tatăl lui Biden a prosperat în timpul războiului, când un unchi i-a oferit un loc de muncă în cadrul companiei sale profitabile de producție care furniza materiale de etanșare pentru navele marinei comerciale. Joe Sr. a plecat din Scranton pentru a conduce biroul din Boston; a trăit o viață de lux, conducând mașini rapide, vânând și bântuind pe terenurile de polo. Dar, după război, norocul i s-a inversat, iar Joe Sr. s-a trezit în derivă.

câteva afaceri nereușite, s-a întors în orașul minier Scranton, unde a acceptat ce a putut să muncească pentru a-și întreține familia. Până acum, lui Joe Jr. i se alăturase sora sa Valerie; doi frați, James și Frank, urmau să completeze familia.