Infofinanciar > Info > Joburile din turismul de iarnă! Cât se câștigă în stațiunile montane
Info

Joburile din turismul de iarnă! Cât se câștigă în stațiunile montane

stațiuni montane (sursă foto: life.ro)
sursă foto: life.ro

După sezonul estival de vară, urmează acum sezonul turistic montan. În acest domeniu, există acum numeroase oportunități de angajare în stașiunile montane. Potrivit datelor, un ospătar și o femeie de serviciu câștigă în medie suma de 2.500 de lei net pe lună. Iar un recepționist primește lunar valoarea de 2.700 de lei. Mai bine se plătește jobul de ajutor de bucătar, unde dalariul ajunge până la 3.000 de lei pe lună.

Aceste date au fost preluate din sistemul de monitorizare Salario, comparatorul de salarii realizat de către echipa de la eJobs. Un bucătar de restaurant sau de hotel ajunge să primească în fiecare lună un salariu mediu de 4.700 de lei net. „În apropierea sărbătorilor, candidații au la dispoziție o multitudine de joburi în domenii precum retail sau servicii, unde crește și volumul de muncă.

La munte însă, cele mai multe joburi sunt scoase la bătaie de hoteluri și restaurante. În unele cazuri, angajatorii caută persoane cu experiență sau chiar studii în turism. Un avantaj îl reprezintă și cunoștințele de limba engleză sau cele de operare calculator specifice recepției”, explică Roxana Drăghici, șefa de vânzări a eJobs România, citată de Libertatea.