Infofinanciar > Info > Iubirea costă! S-a despărțit prietena de el și după a devastat un muzeu. Acum riscă 5 ani de închisoare
Info

Iubirea costă! S-a despărțit prietena de el și după a devastat un muzeu. Acum riscă 5 ani de închisoare

Iubirea costă! S-a despărțit prietena de el și după a devastat un muzeu. Acum riscă 5 ani de închisoare
sursa foto fox news

Brian Hernandez, un tânăr de 23 de ani, a fost arestat miercuri de către polițiștii din Dallas după ce a intrat prin efracție în Muzeul de Artă al orașului și a devastat opere de artă în valoare de peste 5 milioane de dolari.

După ce s-a certat cu prietena lui, Briand Hernandez a luat decizia de a intra prin efracție în Muzeul de Artă Dallas înainte de închidere și a început să devasteze tot ce a prins pe mână. Conform declarațiilor făcute de polițiștii care l-au reținut, tânărul a distrus exponate evaluate la peste 5 milioane de euro.

Printre obiectele distruse de tânăr se aflau:

  • o amforă grecească din secolul VI înainte de Hristos
  • o oală care data de la 450 î.H., tot grecească
  • un bol ceramic din secolul VI î.H., evaluat la 100.000 de dolari
  • o statuie ceramică de 10.000 dolari

Doar primele două obiecte enumerate au reprezentat o pagubă de peste 5 milioane de dolari. Tânărul a fost acuzat de daune aduse proprietății și poate servi până la 5 ani în închisoare. Securitatea muzeului s-a grăbit să-l oprească pe Hernandez din distrugeri. Aceștia au transmis că nu era înarmat și când a fost întrebat de ce a început să devasteze muzeul, tânărul a spus că s-a enervat pentru că prietena lui s-a despărțit de el.

El a fost arestat joi și dus la închisoarea din Dallas, cu o cauțiune stabilită la 100.000 dolari. Nimeni nu a fost rănit în timpul incidentului, iar muzeul s-a deschis pentru public următoarea dimineață.

Efracția a avut loc la doar câteva zile după ce un bărbat deghizat în bătrână într-un scaun cu rotile a aruncat o bucată de tort în geamul de protecție din jurul faimoasei picturi Mona Lisa a lui Leonardo da Vinci la Muzeul Luvru din Paris. Asaltul a lăsat o pată albă pe sticlă, dar pictura în sine nu a fost deteriorată.