Infofinanciar > Info > Îți petreci concediul de vară în Grecia? Trebuie să ții cont de prețuri
Info

Îți petreci concediul de vară în Grecia? Trebuie să ții cont de prețuri

turistofobie turismul este cel mai important sector de servicii din Grecia, generând venituri de miliarde de euro anual. Sursa foto: dreamstime
Sursa foto: arhiva companiei

Atunci când vine vorba despre concediul de vară, prima opțiune a multor români este Grecia. Ei bine, ei trebuie să cunoască și care sunt prețurile care se practică într-una dintre cele mai populare regiuni, Halkidiki.

Românii care merg în această vară în concediu în Grecia trebuie să cunoască faptul că pe lângă banii de cazare și de drum, ei trebuie să mai aloce sume consistente și pentru alte lucruri. Acestea sunt mâncarea și micile plăceri.

Vacanțe peste hotare

Vara este sezonul în care numeroși români își petrec concediile în afara granițelor țării noastre. Una dintre cele mai iubite destinații este Grecia. Spațiile de relaxare de aici sunt bine puse la punct, iar plajele au nisip fin și ape cristaline. Cei care își doresc să se relaxeze aici trebuie să țină cont de prețuri.

În acest fel, pe lângă costurile pentru cazare și transport, există și cheltuieli legate de distracție și relaxare. Unele unități turistice oferă servicii de SPA, relaxare și hidromasaj, pe care anumiți hotelieri le taxează suplimentar.

În plus, există și alte costuri suplimentare pentru diverse activități acvatice, de la plimbări pe skijet până la scufundări. De asemenea, trebuie să avem în vedere și cheltuielile pentru mâncare și băuturi.

La ce prețuri să se aștepte turiștii

Iată ce prețuri ar putea plăti turiștii pentru câteva ore de stat pe șezlong sau pentru a savura o băutură în peninsula Halkidiki, o destinație populară printre români. Un turist român a postat pe rețelele de socializare câteva prețuri din zona Hanioti (Halkidiki). Iată câteva exemple:

  • Preț pentru un gyros: 2,5 euro (12,44 lei, la cursul actual BNR);
  • Preț pentru o bere la draft (400 ml): 2 euro (aprox. 10 lei, la cursul actual BNR)
  • Preț pentru o cafea: 1,5 euro (aprox. 7,50 lei la cursul actual BNR)
  • Preț pentru șezlong (toată ziua): 12 euro (aprox. 60 lei, la cursul actual BNR)
  • Preț pentru un hot dog: 3 euro (aprox. 15 lei, la cursul actual BNR)
  • Preț pentru o salată cu ton: 7 euro (aprox. 35 de lei, la cursul actual BNR)
  • Preț pentru o salată grecească: 6 euro (aprox. 30 de lei, la cursul actual BNR), informează dailybusiness.ro