Infofinanciar > Lumea la zi > Italia confiscă drone militare de fabricație chineză destinate Libiei
Lumea la zi

Italia confiscă drone militare de fabricație chineză destinate Libiei

Italia confiscă drone militare de fabricație chineză destinate Libiei
sursa foto arhiva companiei

Autoritățile italiene au interceptat și confiscat două drone militare fabricate în China care erau destinate Libiei și deghizate în echipamente pentru turbine eoliene, au declarat marți poliția vamală și agenția vamală din Italia.

Dronele dezasamblate au fost găsite în șase containere în portul Gioia Tauro din regiunea sudică Calabria, ascunse printre replici ale unor pale de turbine eoliene, se arată într-o declarație comună.
Materialul a fost confiscat având în vedere că Libia, lovită de războiul civil, este supusă unui embargo internațional asupra armelor, a adăugat aceasta.
Declarația a părut să confirme un raport publicat luna trecută de ziarul italian Corriere della Sera, care indica faptul că interceptarea a avut loc la Gioia Tauro la 18 iunie, în urma unei informări din partea serviciilor de informații americane.
Materialul a fost confiscat de pe o navă container care venea din portul Yantian din sudul Chinei și se îndrepta spre Benghazi, un port din estul Libiei controlat de comandantul militar Khalifa Haftar, a precizat cotidianul, citând suspiciunile „puternice” ale Statelor Unite.
Libia a intrat în haos după răsturnarea lui Muammar Gaddafi în urma unei revolte susținute de NATO în 2011 și este împărțită între administrații rivale în est și vest, scrie Reuters.