Infofinanciar > Lumea la zi > Iranul se ține tare! Țara a anunțat că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Lumea la zi

Iranul se ține tare! Țara a anunțat că nu va răspunde presupusului atac al Israelului

Iranul este o țară situată la răscrucea dintre Asia Centrală, Asia de Sud și statele arabe din Orientul Mijlociu, cunoscută anterior sub numele de Persia, sursă foto dreamstime
sursa foto arhiva companiei

Armata iraniană a sugerat vineri că nu va riposta la presupusul atac cu drone suferit în noaptea de joi spre vineri, care ar fi fost efectuat de Israel, fără a cauza pagube semnificative, informează EFE.

„Datorită vigilenţei noastre, s-a deschis focul în direcţia unor obiecte zburătoare”, a declarat comandantul şef al armatei iraniene, generalul-maior Abdul Rahim Mousavi, agenţiei iraniene Defa Press, specializată în apărare.

Autorităţile militare iraniene au confirmat că un atac cu drone a avut loc vineri dimineaţă în provincia centrală Isfahan, care găzduieşte centre de producţie de rachete şi instalaţii nucleare.

„Sunetul are legatură cu tirurile sistemelor de apărare din Isfahan”, a spus comandantul armatei iraniene din provincia Isfahan, Siavosh Mihan-Dust, după ce televiziunea de stat iraniană a raportat la primele ore ale dimineţii că s-au auzit „explozii puternice” în această provincie. „Nu am avut nicio pagubă sau accidente”, a adăugat militarul iranian, potrivit Economica.