Infofinanciar > Lumea la zi > Iranul nu va intra în război cu Israelul. Mesajul liderului pentru gruparea Hamas
Lumea la zi

Iranul nu va intra în război cu Israelul. Mesajul liderului pentru gruparea Hamas

iran hamas israel (sursă foto: dreamstime)
Sursa foto: arhiva companiei

Liderul suprem al Iranului i-a spus șefului Hamas, în cadrul unei întâlniri față în față la Teheran, că țara sa nu va intra în război cu Israelul. A acuzat gruparea teroristă că nu a avertizat în prealabil cu privire la atacurile din 7 octombrie.

Ayatollahul Ali Khamenei i-a spus lui Ismail Haniyeh că Iranul, un susținător de lungă durată al Hamas, va continua să acorde grupului sprijinul său politic și moral. Dar nu va interveni direct.

Liderul suprem l-a presat pe Haniyeh să reducă la tăcere acele voci din cadrul grupului palestinian care cer public Iranului și puternicului său aliat libanez Hezbollah să se alăture în forță luptei împotriva Israelului, a declarat un oficial Hamas pentru Reuters.

Hezbollah, de asemenea, a fost luat prin surprindere de atacul devastator al Hamas de luna trecută, care a ucis 1.200 de israelieni. Luptătorii săi nici măcar nu erau în alertă în satele din apropierea graniței care au fost linii de front în războiul său cu Israelul din 2006. Și au trebuit să fie chemați rapid.

„Ne-am trezit într-un război”, a declarat un comandant Hezbollah, conform telegraph.com