Infofinanciar > Esential > Ion Cristoiu la HAI România: „Toți simt nevoia unui heirup”
Esential

Ion Cristoiu la HAI România: „Toți simt nevoia unui heirup”

Ion Cristoiu la HAI România: „Toți simt nevoia unui heirup”

Emisiunea Cristoiu TV are o nouă ediție în fiecare zi. Jurnalul online al lui Ion Cristoiu este găzduit și de pagina de YouTube HAI România și tratează multiple teme, de la aspecte cotidiene ale vieții lui Ion Cristoiu și până la politica internă și externă.

În secțiunea politică a emisiunii de pe pagina HAI România, Ion Cristoiu a vorbit despre stilul de comunicare și guvernare al lui Marcel Ciolacu. Conform celebrului jurnalist, actualul premier al României nu are o abordare eficientă în ceea ce privește neregulile din țară.

Ce trebuie schimbat la guvernarea Ciolacu

Conform lui Ion Cristoiu, Marcel Ciolacu se concentrează foarte mult asupra imaginii pe care o proiectează și asupra unor acțiuni rapide. Aceste acțiuni sunt reprezentate îndeosebi de trimiterea corpurilor ce control în zonele care prezintă probleme. Astfel, premierul a dispus controale în toată țara după scandalul azilelor din Voluntari – 99 dintre ele și-au încetat activitatea temporar sau permanent, însă nu au intrat în discuție noi măsuri, cel puțin deocamdată. Iar acest subiect ar putea să iasă din vizorul opiniei publice în curând, astfel încât măsurile, chiar dacă se vor lua, nu vor ajunge întotdeauna în timp util la public.

Teama lui Ion Cristoiu este că același lucru se va întâmpla și cu o neregulă recent descoperită, aceea a aparaturii vechi din spitale, care poate să ducă la incendii devastatoare, cum a fost cel de acum două zile, de la Spitalul Robănescu. În urma acestui incident care se putea transforma într-o tragedie, peste 100 de copii au fost evacuați. Marcel Ciolacu a anunțat că vor fi controlate mai multe centre de îngrijiri medicale pentru a descoperi nereguli asemănătoare.

Acest „heirup”, însă, nu este suficient și nici eficient, avertizează Ion Cristoiu:

„La un spital de copii a ars un transformator.

Evident că s-a dus domnul Ciolacu și cu acest prilej, domnul Ciolacu a anunțat iar controale și iar un heirup cu spitalele. Domnulele Marcel Ciolacu, ați trimis un corp de control la Talpan, ați pornit un tsunami de controale cu căminele de bătrâni, nici acum nu avem măsuri. Schimbarea legii… nu. Tema a dispărut.

Toți simt nevoia unui heirup, gata, m-am dus, luăm măsuri. Luați și voi și faceți mai încet. Hai să rezolvăm cu căminele de bătrâni, să construim unele noi, apoi ne ocupăm de transformatoare. Altfel, mâine ia o locomotivă foc și Marcel Ciolacu trimite corpul de control la toate locomotivele. Și se vor uita căminele de bătrâni și spitalele”.

Ediția integrală a emisiunii Cristoiu TV poate să fie urmărită aici.