Infofinanciar > Info > Iohannis vorbește în fața congresului PPE despre război: „Europenii nu au voie să obosească”
Info

Iohannis vorbește în fața congresului PPE despre război: „Europenii nu au voie să obosească”

Președintele Klaus Iohannis găzduiește întâlnire cu liderii europeni
sursă foto: arhiva companiei

La momentul de față, continentul european s-ar confrunta cu cea mai gravă situație de după Cel De-al Doilea Război Mondial încoace, conform lui Klaus Iohannis. Președintele României a fost prezent la congresul Partidului Popular European (PPE) unde a ținut un discurs despre situația la zi a Europei.

Liderul de la Cotroceni a specificat faptul că ucrainenii nu se află în vreo poziție favorabilă la momentul de față, ba din contră. Iar Klaus Iohannis spune faptul că europenii nu au voie să obosească în efortul de a le fi alături. „Contextul internaţional este complicat, complex şi instabil. Ne confruntăm cu cea mai gravă situaţie de după cel de-al Doilea Război Mondial. La doar câteva sute de kilometri de aici, vecinii noştri îşi dau viaţa pentru a-şi ocroti familiile şi pentru a-şi apăra ţara de invadatori care comit atrocităţi inimaginabile.

„Ucrainenii sunt în tranşee şi depind de ajutorul nostru, iar noi, europenii, nu avem voie să obosim în efortul nostru de a le fi alături cu tot sprijinul de care au nevoie. Pentru noi, este vorba nu doar de suveranitatea unui popor, ci şi de vieţile unor oameni care sunt obligaţi să lupte într-un conflict pe care nu ei l-au declanşat. Avem, totodată, responsabilitatea şi de a-i asigura pe cetăţenii noştri că sunt protejaţi, pentru că, doar într-un climat de stabilitate şi securitate, economiile noastre se pot dezvolta şi să prospere, iar oamenii pot duce o viaţă mai bună”, spune Klaus Iohannis, citat de Mediafax.