Infofinanciar > Info > Iohannis, după întâlnirea cu Zelenski: „România negociază un acord cu Ucraina”
Info

Iohannis, după întâlnirea cu Zelenski: „România negociază un acord cu Ucraina”

Zbor direct către Paris. Iohannis va participa luni la o reuniune de lucru (sursă foto: G4MEdia)
sursa foto arhiva companiei

În cadrul deplasării la Vilnius, Klaus Iohannis după întâlnirea pe care a avut-o cu Volodimir Zelenski, a declarat că România negociază un acord cu Ucraina, fără a indica o dată când va fi semnat.

„Aceste acorduri de securitate sunt, de fapt, acorduri de colaborare și e foarte bine că se închid astfel de acorduri. Și noi negociem un astfel de acord și este bine de știut că acordul nu se referă la situația de ieri sau de astăzi, ci este un acord pentru colaborarea viitoare, care cuprinde și reconstrucția Ucrainei, dar și dezvoltarea legăturilor, unele sunt tradiționale, altele au apărut în acești complicați de război. Noi vrem să folosim oportunitățile care au fost create pentru a înlesni în continuare colaborarea.

Noi ajutăm Ucraina în toate felurile posibil. Poate cel mai vizibil este exportul de produse agricole din Ucraina prin România. Cred că nu exagerez dacă spun că dacă n-ar fi fost acest export prin România ar fi fost probleme imense, nu doar în Ucraina, ci și acolo unde se exportă aceste produse agricole. Pe de altă parte, ajutorul umanitar este foarte important în continuare, dar și ajutorul militar este relevant pentru Ucraina. Noi vom continua pe toate palierele atâta timp cât este nevoie și acest acord va crea un cadru mai bun pentru această colaborare”, a spus Iohannis, potrivit Știripesurse.