Infofinanciar > Info > Investiții de peste 100 de milioane de euro pentru retehnologizarea unei centrale termice. Nu e vorba de Nicușor Dan
Info

Investiții de peste 100 de milioane de euro pentru retehnologizarea unei centrale termice. Nu e vorba de Nicușor Dan

energie termica - sursa foto - economica.net
Foto: Facebook.com

Primăria Arad face investiții de peste 100 de milioane de euro pentru retehnologizarea centralei electrotermice.

Această măsură a fost luată ca urmare a scăderii semnificative a numărului de abonați la sistemul centralizat de încălzire. Dar se urmărește și producerea de energie termică și electrică mai ieftine, în următorii 2 ani.

Potrivit datelor existente, din cei aproximativ 100.000 de abonați la sistemul central de furnizare a apei calde și a încălzirii în trecut, doar 20.000 mai sunt conectați în prezent.

Această scădere semnificativă a numărului de abonați reprezintă o provocare majoră pentru autorități. Ele sunt nevoite să găsească soluții pentru a menține și a îmbunătăți serviciile de încălzire.

Primarul Aradului, Călin Bibarț: ”Sunt convins că proiectarea se va termina foarte repede. Și la jumatea anului, în vară, deja să înceapă lucrările. Așa cum știți, mare parte din finanțare e pe PNRR și evident că este contra cronometru totul. Ne dorim să fie finalizat și să avem capacități de producție la un preț cât mai bun pentru arădeni”.

Centrala electrotermică din Arad pe hidrocarburi a beneficiat, ani de zile, de zeci de milioane de euro din partea autorităților locale, sub forma subvențiilor.

Autoritățile investesc, astfel, indirect în fiecare abonat aproximativ 5.000 de euro. Noua centrală va avea capacitatea de 30 de megawați electric și 70 de megawați termic.

Tehnologia va permite folosirea gazului sau a unui amestec de gaz cu 20% hidrogen.