Infofinanciar > Esential > Investiții de 350 de miliarde de dolari. Planul Nescafe pentru cultivarea sustenabilă a boabelor de cafea
Esential

Investiții de 350 de miliarde de dolari. Planul Nescafe pentru cultivarea sustenabilă a boabelor de cafea

Nescafe
sursa foto arhiva

Pot spune că sunt dependentă de cafea. Iar acest lucru nu trebuie să fie neapărat un lucru rău. Cafeaua înseamnă mai mult pentru mine decât o simplă băutură. Este despre diminețile în care pur și simplu nu vreau să mă trezesc, este despre momentele în care am nevoie de un boost de energie pe parcursul unei zile lungi, dar în principal este vorba de o pură plăcere, aceea de a te bucura de gustul excepțional și de conversațiile vibrante. Pentru că obiceiul de a bea cafea a devenit acum un mod de socializare, de a ține pasul cu noile lucruri din viața prietenilor sau familiei tale. Iar pentru multe persoane, Nescafe este brandul prezent constant în viețile lor, în momentele în care au nevoie de relaxare, energie sau socializare.

În perioada 12-13 iunie, am avut ocazia de a face parte din universul Nescafe și, mai exact, de a gusta diferite sortimente de cafea aduse la malul mării în stațiunea Mamaia. Organizatorii au adus în prim plan proiectele pe care celebrul brand le are pentru acest an. De asemenea, ne-a prezentat aromele verii, chiar pe plajă, cu formație live, oferindu-ne oportunitatea de a ne prepara propriul frappe.

Consumul de cafea în România

49% dintre români preferă cafeaua prăjită și măcinată. Sursă foto: Arhivă

Se pare că românii profită de orice ocazie pentru a bea cafea. Potrivit studiilor Nestle România, s-au identificat 4.735 de ocazii de băut cafeaua. De asemenea, în topul preferințelor se situează cafeaua neagră, îndulcită și fierbinte, 49% dintre români preferând cafeaua prăjită și măcinată. Dar, ca multe alte categorii de produse, preferințele oamenilor se schimbă în funcție de vreme și perioada din an.

Astfel, vara vine la pachet cu cafeaua rece, cea mai populară formă fiind frappe-ul, cu diferite arome precum ciocolată, vanilie sau caramel. Potrivit datelor, consumul de cafea rece atinge cele mai mari valori în perioada iulie-august. „Ocaziile de consum cresc odată cu temperaturile, iar cafeaua rece este o alternativă optimă pentru răcorire. În plus, din studiile disponibile observăm că incidența consumului de cafea rece este crescută mai ales în a doua parte a zilei”, a spus Ramona Hărătău, Mixes Business Lead South Eastern Europe, Nestlé România.

Nescafe Dolce Gusto. Sursă foto: Arhivă

Se pare că, deși avem multe ocazii de a ieși în oraș, în majoritatea cazurilor, consumul de cafea atinge cele mai mari valori acasă. Oamenii preferă să se bucure de o cafea bună în confortul casei lor. Iar aici in produsele Nescafe, cu ajutorul cărora te poți bucura de diferite varietăți de cafea și arome chiar în bucătăria ta.

„În România, aproximativ 85% din consumul total de cafea are loc în mediul casnic. În timp ce doar 15% din cafelele sau băuturile pe bază de cafea sunt consumate în afara casei. În ceea ce privește categoria de cafea rece, proporția consumului în afara casei este mai mare, ajungând până la 25%”, a explicat Ovidiu Tunaru, Business Executive Officer Nestlé Professional, Nestlé România.

Caravana NESCAFÉ 3in1 Frappé

Răcorește-te cu NESCAFÉ 3in1 Frappé și simte vara din plin. Sursă foto: Arhivă

Nestlé România aduce vara mai aproape de consumatorii români prin caravana NESCAFÉ 3în1 Frappé. Care va începe pe 15 iunie. Astfel, acest proiect are rolul de a aduce mai aproape de clienții din 10 orașe produsele Nescafe. Oferindu-le acestora zile distractive și activități exclusive cu premii, toate în orașul lor. Acest lucru va contribui la punerea în aplicare a sloganului campaniei: „Răcorește-te cu NESCAFÉ 3in1 Frappé și simte vara din plin”. În acest an, caravana trece prin zece orașe din România – Alexandria, Pitești, Buzău, Oradea, Baia Mare, Bacău, Constanța, Brașov, Ploiești și Târgoviște.

De mai bine de 60 de ani, oamenii din întreaga lume se bucură, acasă și în cafenele, de gustul răcoritor al Nescafe Frappé. Care este una dintre cele mai cunoscute și adorate rețete de cafea cu gheață. Cum a apărut această băutură? Ei bine, a fost inventată din întâmplare și pe tărâmurile grecești. Un angajat Nestlé din Salonic a creat NESCAFÉ Frappé în septembrie 1957. Ulterior, acesta a ajuns să devină un produs emblematic datorită forței brandului Nescafe și a progreselor continue din industrie. De la premiera sa din 1995 în România, NESCAFÉ Frappé a cunoscut o evoluție și o diversificare anuală pentru a răspunde mai bine preferințelor pasionaților de cafea.

Planul NESCAFÉ 2030

Cafeaua folosită în toate produsele Nescafe provine exclusiv din surse sustenabile din Africa de Sud. Sursă foto: Arhivă

Nestlé este lider de piață în industria de alimente și băuturi prin numeroasele produse sănătoase și accesibile oferite consumatorilor. Grupul Nestlé este prezent în România din 1995. Printre brandurile din portofoliul său numărându-se NESCAFÉ, Nespresso, Nesquik, Chocapic, KitKat, Lion, JOE, After Eight, Maggi, Purina sau NAN.  Astfel, atenția la detalii este foarte mare.

În România, Nestlé s-a implicat și în inițiative ecologice și de responsabilitate socială. În ultimii 3 ani, compania a plantat 90.000 de copaci. Care vor contribui la atingerea obiectivului de net zero emisii de carbon până în 2050.

Potrivit datelor, cafeaua folosită în toate produsele Nescafe provine exclusiv din surse sustenabile din Africa de Sud. Mai exact, brandul își propune să obțină 100% cafea în mod responsabil până în 2025, conform angajamentului său global, NESCAFÉ Plan 2030. Acest proiect se concentrează pe sustenabilitatea boabelor de cafea, fiind incluse aspecte legate de mediul înconjurător, condițiile de muncă și bunăstarea fermierilor.

În cadrul Nescafe Plan, compania a oferit fermierilor semințe de cafea și 120 de milioane de puieți. Potrivit planului, este vorba de un angajament de investiții ale căror sume se ridică la 350 de milioane de dolari pentru proiecte de cafea durabilă. Aceste acțiuni au o importanță majoră. Deoarece producția mondială de cafea scade, din cauza solului și a problemelor legate de diferite boli.

Boabe de cafea din surse sustenabile

Irina Siminenco, Corporate Affairs Manager Nestle România. Sursă foto: Arhivă

„Avem acest Nescafe Plan de ceva timp cu mulți bani investiți în spate. Prin care îi ajutăm pe fermieri să aibă cele mai sănătoase plante, o cultură cât mai bogată. Ce ar fi dacă într-o zi am rămâne fără cafea? Dacă pur și simplu ne-am trezi de dimineață și n-am mai avea posibilitatea să ne luăm shot-ul de energie în fiecare dimineață? Pare absurd, dar era un risc relativ real acum vreo 10-15 ani. Când a apărut o boală foarte urâtă și a năpădit arbuștii.

Din această cauză am venit cu acest plan. Este nevoie să lucrăm împreună și să ajutăm fermierii care, de cele mai multe ori, își iau cumva toate resursele din acea mică fermă de familie. Noi îi susținem pentru a avea cele mai bune boabe de cafea. Ca la finalul zilei, consumatorii să fie mulțumiți” a declarat Irina Siminenco, Corporate Affairs Manager Nestle România, în cadrul evenimentului.

Cu alte cuvinte, bei-nu bei, vrei-nu vrei, cafeaua rămâne prima alegere a românilor, la orice oră a zilei, fie caldă, fie rece, dulce sau amară, savurată de unul singur sau într-o companie care să o pună și mai bine în valoare.