Infofinanciar > Info > Investiție de 1,7 miliarde de euro. Orașul din România în care se va construi o centură cu 6 benzi
Info

Investiție de 1,7 miliarde de euro. Orașul din România în care se va construi o centură cu 6 benzi

emil-boc
sursa foto arhiva companiei

Un oraș din România va beneficia de un proiect al cărei investiții se ridică la 1,7 miliarde de euro. Este vorba despre centura metropolitană a Clujului, tronsonul 1, Cluj-Floreşti. Lucrările ar urma să se încheie la finalul anului viitor.

„Acest tronson al Centurii metropolitane are mai multe avantaje pentru clujeni, printre care şi acela că, prin lărgirea drumului de la 4 la 6 benzi, va fi creată banda dedicată pentru transportul în comun pe toată ruta Floreşti – Cluj -Napoca, inclusiv în Cluj-Napoca.

În concluzie, acest tronson al centurii metropolitane a Clujului va contribui decisiv la decongestionarea traficului prin instituirea benzilor suplimentare pentru transportul în comun.

Cele 38 de autobuze care circulă azi pe ruta Florești – Cluj nu vor mai fi în traficul general, ci vor avea bandă dedicată de transport în comun.

De asemenea, această bandă dedicată va permite accesul rapid al Ambulanței/Salvării la Spitalul Regional de Urgență”, subliniază Emil Boc, potrivit News Week.