Infofinanciar > Info > Intră banii pe cardurile sociale. Plățile prin mandat poștal întârzie
Info

Intră banii pe cardurile sociale. Plățile prin mandat poștal întârzie

Salariul potrivit pentru un trai decent
Sursa foto: Arhiva companiei

Începând de marți, 20 februarie, Ministerul Muncii a demarat virarea sumelor către beneficiarii Venitului Minim de Incluziune. Aproape 133 de milioane de lei vor intra pe cardurile sociale.

209.856 de beneficiari de carduri sociale vor primi începând de marți banii. Aceștia vor fi virați sub forma Venitului Minim de Incluziune (VMI).

„Sprijinul financiar înlocuieşte venitul minim garantat şi alocaţia pentru susţinerea familiei. Acesta a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2024”, a anunţat marţi Ministerul Muncii.

Calendarul plăţilor pe cardurile sociale este, conform dailybusiness, următorul:

– în 20 februarie se alimentează conturile pentru cei care au optat pentru încasarea banilor pe card.

– în ultima decadă a lunii se asigură plata prin mandat poştal, conform convenţiei încheiate cu Poşta Română.

„VMI reprezintă un program de asistenţă socială. Acesta a fost creat pentru a ajuta persoanele şi familiile aflate în situaţii vulnerabile să depăşească mai uşor obstacolele financiare pe care le întâmpină. Încurajează accesul la educaţie, întrucât copiii din familiile beneficiare de VMI înscrişi la şcoală vor beneficia automat şi de bursa socială. Încurajează şi încadrarea în muncă, deoarece persoanele apte de muncă intră automat în programele de mediere ale ANOFM. Iar cele fără nivel de instruire vor avea acces la programe de tip ”A Doua Şansă” pentru a le creşte şansele de angajare”, a precizat Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii.