Infofinanciar > Esential > Inteligența Artificială în mâinile femeilor! Cum un strop de creativitate aduce rezultate remarcabile
Esential

Inteligența Artificială în mâinile femeilor! Cum un strop de creativitate aduce rezultate remarcabile

Maria Marenco, Ambassador & Advisor HyperCycl (sursă foto: wbaf2020.istanbul)
Maria Marenco, Ambassador & Advisor HyperCycl (sursă foto: arhiva companiei)

La un nivel mai mic sau mare, inteligența artificială și conceptul de science data ajung să se integreze în viețile oamenilor. Iar utilizarea acestor tehnologii ajunge în diverse domenii de activitate, de la cele mai simple, la cele mai complexe. În continuare, numeroși cercetători lucrează la dezvoltarea acestor tehnologii pentru un trai mai bun, o viață mai ușoară pentru oameni. Bineînțeles, la întreg acest proces, femeile au un cuvânt important de spus.

Echipa de la HyperCycl, specializată în data science și în inteligență artificială, lucrează în scopul de a găsi soliții utile și facile prin care diverse sisteme sisteme și rețele ce utilizează IA să se conecteze între ele cât mai ușor. Scopul final este acela de a permite companiilor, mai mici sau mai mari, să funcționeze mai rapid. „Vorbim din ce în ce mai mult despre o economie digitală. Iar acum, nu doar companiile mari pot aduce o contribuție importantă, ci și companiile mai mici vor avea un cuvânt important de spus”, spune Maria Marenco, Ambassador & Advisor HyperCycl.

Inteligența Artificială în diferite pespective

Maria Marenco s-a născut în America Latină, a crescut în Suedia, iar în prezent locuiește la Londra. „Iar din experiența mea, conceptul de data science și inteligența artificială sunt văzute diferit, sunt folosite diferit” spune Maria în cadrul unui interviu pentru Infofinanciar. „În Suedia, spre exemplu, s-a pus foarte mult accent pe tehnologie și data science chiar și în viața de zi cu zi. Se folosește foarte puțin cash, mai toată lumea folosește tehnologia pentru a plăti”.

Iar în Anglia, spune ea, conceptul de data science a fost folosit pentru a trata și probleme mai serioase. Mulți cercetători studiază această tehnologie pentru a ajunge la o evoluție înspre o viață mai bună în pas cu tehnologia și cu inteligența artificială. Maria Marenco și-a petrecut cea mai mare parte a carierei sale în domenii importante, respectiv sănătate și informatică. Ea este inspirată de o viziune ce aduce în față bunăstarea umană, care cuprinde sănătatea fizică și mentală. Ghidată de această viziune și după mai mulți ani de experiență acumulată și în industria farmaceutică, Maria și-a lansat propria companie, MentFort Ltd.

Un mare potențial

„Iar intențiile cercetătorilor sunt unele cât se poate se bune. Căci există potențial în data science și în inteligența artificială ca viața noastră să fie una mai bună”, mai spune Maia Marenco. „Iar asta fără a schimba foarte mult felul nostru de a fi. Să ne uităm puțin către britanici. Ei sunt încă atrași de tradiții, de istorie, dar îmbrățișează foarte bine acest nou mod de a vedea lucrurile. Nu resping ideea de a combina conceptul de data science cu respectarea tradițiilor și să folosească inteligența culturii în promovarea istoriei și a culturii”.

Pe lângă experiența antreprenorială, Maria este implicată în Asociația suedeză Blockchain, în calitate de lider pentru sectorul eHealth/Health. Maria face parte, de asemenea, din echipa HIMSS EMEA Communities Team – Public Affairs and Communications. Și având în vedere trecutul și experiența sa multiculturală, este întotdeauna dornică să împărtășească din ideile sale cu alți cercetători din domenii diverse din întreaga lume.

Inteligența Feminină, Inteligența Artificială

„Femeile jocă un rol esențial în acest proces de dezvoltare a noilor tehnologii. Din natură, noi, femeile, suntem bune la foarte multe lucruri. Trebuie sp avem grijă de o familie, de o casă, să avem un loc de muncă. Iar multe doamne și domnișoare au dezoltată această latură tehnică care, cu puțină creativitate specific feminină, dă rezultate fantastice”, adugă Maria Marenco în cadrul unui interviu pentru Infofinanciar.

Conferința WiDS Romania, eveniment ce a avut loc la București pe 21 martie, face parte dintr-un proiect amplu, la scară globală, organizat de Universitatea Stanford. Este vorba despre un eveniment ce aduce în prim-plan exemple de femei inteligente și puternice din
această industrie, doamne cu un cuvânt de spus din politică, din mediul academic, dar și din societatea civilă.

Astfel, la evenimentul din București, peste 40 de femei specialiste în știința datelor au urcat pe scenă pentru a dezbate subiecte importante la acest moment precum inovația în orașele inteligente, gestionarea lanțului de aprovizionare, politici publice bazate pe știința datelor, e-
Sănătate, etica în inteligența artificială și multe altele.