Infofinanciar > Info > Înmatriculările mașinilor se vor face online. Un nou proiect de lege
Info

Înmatriculările mașinilor se vor face online. Un nou proiect de lege

Înmatriculările mașinilor se va face online
Sursa foto dreamstime.com

Camera Deputaților a aprobat un proiect de lege. Propune instituirea unei aplicații care să permită cetățenilor să își înregistreze vehiculele, să transfere dreptul de proprietate sau să radiografieze un autovehicul. Elimină necesitatea prezenței fizice la birourile serviciilor de înmatriculare.

Proiectul Parlamentului a emis un aviz favorabil pentru această ordonanță. Camera Deputaților a aprobat în mod decisiv un proiect de lege care vizează confirmarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 38/2023. Aceasta are ca obiectiv modificarea și completarea unor acte normative. Având în vedere furnizarea de servicii publice electronice în contextul înmatriculării vehiculelor în România.

Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări din cadrul Ministerului Afacerilor Interne va gestiona aplicația. Oferă cetățenilor posibilitatea de a introduce informații esențiale pentru identificarea vehiculului.

Aceasta include, în funcție de situație, documente electronice necesare pentru procesele de înmatriculare, transcriere a transferului dreptului de proprietate asupra unui vehicul, emitere a unui nou certificat de înmatriculare, radiere din circulație, precum și pentru declarații fiscale sau radierea din evidențele fiscale, conform profit.ro.