Infofinanciar > Info > Inițiative cu privire la învățământul dual. Ce a anunțat Marcel Ciolacu
Info

Inițiative cu privire la învățământul dual. Ce a anunțat Marcel Ciolacu

marcel ciolacu a lăudat mâncarea românească (sursă foto: hotnews.ro)
sursă foto: hotnews.ro

Educația este un aspect extrem de important, care poate definitiva viitorul unei țări. Astfel, oficialii au început să acorde o atenția mai mare sistemului de învățământ din țară. Premierul Marcel Ciolacu și-a manifestat dorința pentru existența cât mai rapidă a unui program național destinat extinderii învățământului dual. Acest demers a fost solicitat și de către mediul de afaceri.

A avea o meserie este un aspect important. Mulți tineri sunt acum din ce în ce mai dornici să urmeze cursuri și să se specializeze pe o anumită meserie. Această inițiativă se dorește a fi accelerată pentru ca un număr cât mai mare de persoane să se specializeze în meserii diverse.

Marcel Ciolacu, despre învățământul dual

România are nevoie de forță de muncă calificată, pentru a putea șine pasul cu cerințele de piața muncii. Acest lucru a fost constant evidențiat de mediul de afaceri. Marcel Ciolacu a reafirmat necesitatea învățământului dual în urma vizitelor făcute în Tulcea.

„Am fost impresionant astăzi de dimensiunea şi complexitatea lucrărilor desfăşurate la Şantierul Naval Vard din Tulcea, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa construcţiilor navale!! Ştiţi câţi angajaţi are acest şantier? Aproape 4.000. Şi au nevoie de mai mulţi pentru a-şi putea onora comenzile! Şi aici, ca şi la Dacia sau la Şantierul Naval Constanţa, învăţământul dual este singura şansă de a avea forţă de muncă bine pregătită” a explicat premierul.

Extinderea acestei forme de învățământ

Astfel, în cadrul vizitei, Marcel Ciolacu a vorbit despre programul privind extinderea învățământului dual. Această inițiativă trebuie să aibă în vedere creșterea numărului de locuri în acest sistem. Ședința de Guvern de joi a fost deschisă de anunțul premierului Marcel Ciolacu. Prin care și-a anunțat intenția de a propune mediului privat un program naţional pentru extinderea accelerată a învăţământului dual. Astfel, în următorii ani, va trebui să existe de cinci ori mai multe locuri cerute de mediul de afaceri în acest tip de educație.

„De aceea, vreau să avem cât mai rapid un program naţional pentru extinderea accelerată a învăţământului dual. Acest parteneriat trebuie să ne permită ca în următorii cinci ani să avem, aşa cum cere şi mediul de afaceri, 50.000 de locuri anual în învăţământul dual. De cinci ori mai mult decât acum” a spus șeful Guvernului.

Panificație românească

Marcel Ciolacu a vizitat de asemenea și un producător de panificație cu capital autohton. Cu această ocazie, premierul și-a manifestat plăcerea față de cele constatate la fața locului. Acesta a precizat că apreciază afacerile 100% românești. De asemenea, premierul a explicat că România are nevoie de mai multe programe Investalim. Prin care Guvernul să poată susține înființarea și dezvoltarea companiilor. Fiind vorba de cele care procesează materia primă românească.

„Cu o investiție totală de peste 80 de milioane de euro, fonduri europene și programe guvernamentale, Fabrica Lidas este unul dintre cei mai mari producători de panificație din România. Reușind să facă față cu succes coloșilor din vestul Europei din industria alimentară. Mi-a făcut o mare plăcere să vizitez astăzi această afacere 100% românească!” a spus Marcel Ciolacu, conform Adevărul .