Infofinanciar > Info > InfoCons: ce să faci ca să reduci riscurile alimentare
Info

InfoCons: ce să faci ca să reduci riscurile alimentare

Infocons obezitate (Sursă foto: arhiva companiei)
Foto: facebook.com

Majoritatea magazinelor care aparţin de marile lanţuri comerciale vor avea azi program mai scurt de funcţionare. Deci mai rămâne puţin timp pentru ultimele cumpărături înaintea sărbătorilor de Paşti.

Recomandările specialiştilor vizează în principal atenţie sporită la achiziţionarea produselor alimentare.Fie că este vorba de compoziţie, valabilitate sau calitate. Preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor InfoCons, Sorin Mierlea, amintește de aplicaţia cu acelaşi nume, care oferă acces la alertele europene cu privire la produsele agroalimentare. Ele sunt actualizate zilnic şi există posibilitatea scanării codului de bare de pe etichetele a peste 2 milioane de produse.

Sorin Mierlea a enumerat 5 lucruri simple pe care le poate face orice consumator pentru a reduce riscurile alimentare:

Sorin Mierlea: ”Unu, citim eticheta și dacă nu este limba română, nu cumpărăm produsul respectiv. Ținem minte că ingredientele sunt în ordine descrescătoare. Ceea ce înseamnă că primul ingredient este în cantitatea cea mai mare. Ne uităm la termenul de valabilitate coroborat cu modul de depozitare. Cerem bonul fiscal pentru a avea dovada justificativă a ceea ce am cumpărat. Descărcăm aplicația gratuită europeană Infocons. Iar când discutăm de Sărbătorile Pascale, când invităm familia, invităm prietenii, vecinii, colegii la masă, să fim de două ori mai atenți”.