Infofinanciar > Info > Indicele BET al Bursei de Valori București crește cu 10%
Info

Indicele BET al Bursei de Valori București crește cu 10%

Indicele BET al Bursei de Valori București crește cu 10%
Sursa arhiva companiei

Vineri după-amiază indicele principal BET al Bursei de Valori București a depășit pragul de 17.000 de puncte. Acesta reflectă evoluţia celor mai tranzacţionate 20 de acţiuni, precum Hidroelectrica, Banca Transilvania, Petrom, Romgaz.

Potrivit Bursei de valori București Indicele principal BET al Bursei de Valori Bucureşti înregistrează un maxim istoric. Această evoluție se argumentează de factorii interni care în contextul în care Wall Street este închisă pentru Paştele Catolic. Un alt argument al acestei creșteri este că dinamica indicilor în Europa este mixtă.

Vineri, 29 martie, în timpul ședinței capitalizarea companiilor numite a urcat cu 2 mld. lei la circa 335 mld, conform Diacaf.

Reamintim că BET (Bucharest Exchange Trading Index) este primul indice dezvoltat de Bursa de Valori București și reprezintă indicele de referință al pietei locale de capital. Acesta reflectă evoluția celor mai tranzacționate 20 companii de pe Piața Reglementată a BVB, exclusiv societățile de investiții financiare (SIF-uri).