Infofinanciar > Lumea la zi > Incidentele Boeing nu se opresc. Un avion și-a pierdut roata la decolare
Lumea la zi

Incidentele Boeing nu se opresc. Un avion și-a pierdut roata la decolare

Boeing 737 (sursă foto: Reuters)
Sursă foto: arhivă

Un avion United Airlines a pierdut o roată a mecanismului de aterizare în timpul decolării de la Los Angeles, dar a reușit să aterizeze în siguranță la Denver, destinația planificată, fără răniți, a declarat compania aeriană.

„Roata a fost recuperată în Los Angeles și investigăm ce a cauzat acest eveniment”, a declarat luni United într-o declarație. Acesta a fost al doilea incident de acest gen pentru compania aeriană în acest an.

Potrivit datelor FlightRadar24, aeronava implicată în incidentul de luni era un Boeing 757-200 vechi de aproape 30 de ani, care transporta 174 de pasageri și 7 membri ai echipajului. Boeing a încetat producția modelului 757 în 2004.

Un alt avion care a pierdut o roată

În martie, un avion Boeing 777200 al United Airlines care se îndrepta spre Japonia a pierdut o roată în aer după decolarea din San Francisco, aterizând în siguranță pe Aeroportul Internațional Los Angeles.

Roata a aterizat pe o mașină din parcarea angajaților aeroportului, spărgând geamul unei mașini, dar nimeni nu a fost rănit.

Incidentul de luni a fost cel mai recent dintr-o serie de incidente în care au fost implicate avioane United Airlines. O aeronavă a fost nevoită aterizeze de urgență pe aeroportul internațional din Los Angeles în luna martie din cauza unei probleme la sistemul hidraulic. În altă parte, în aceeași lună, un alt avion încerca să aterizeze la Houston când a ieșit de pe calea de rulare și s-a rostogolit în iarbă.

Tot în martie, un zbor care transporta 167 de pasageri a aterizat de urgență la Houston. După ce flăcări puternice au izbucnit din motorul zborului United 1118. Un Boeing 737-900 care efectua o cursă de la Houston la Fort Myers, Florida.

Problemele legate de zborurile din SUA au fost catapultate pe prima pagină a ziarelor în ianuarie, după ce un dop de ușă a explodat în aer la un Boeing 737 MAX 9 al companiei Alaska Airlines, la scurt timp după decolarea din Portland, Oregon, forțându-l să efectueze o aterizare de urgență. Mai multe persoane au fost rănite.

Pierderi de 200 de milioane de dolari

În aprilie, United Airlines a pus incidentul pe seama unei pierderi de 200 de milioane de dolari (161 de milioane de lire sterline) în primele trei luni ale anului, afirmând explozia din timpul zborului a avionului rival Alaska Airlines a obligato rețină la sol multe dintre avioanele sale Boeing, contribuind la pierderi.Traficul a fost întrerupt pentru scurt timp la aeroport pentru căutarea acestuia.

Incidentele de zbor din SUA primesc mai multă atenție după ce un dop de ușă a explodat în aer. La un Boeing 737 MAX 9 al companiei Alaska Airlines. De la incidentul din 5 ianuarie, Boeing a fost supusă unui control riguros din partea autorităților de reglementare. Fiind în curs investigații cu privire la standardele de siguranță și calitate ale companiei în procesul său de producție.

Săptămâna trecută, un Boeing 737 MAX operat de United Airlines a ieșit de pe pistă la Houston. Ceea ce a generat investigații, iar un Boeing 777-200 operat de United și destinat Japoniei a pierdut o anvelopă. După decolarea de la San Francisco și a fost deviat la Los Angeles, unde a aterizat în siguranță.

La 4 martie, un Boeing 737 al companiei United cu destinația Florida, de la Houston, s-a întors pe aeroport la scurt timp după decolare. Deoarece motorul a absorbit folii cu bule de plastic care se aflau pe aerodrom înainte de plecare. Postările de pe rețelele de socializare au arătat flăcări ieșind din motor, potrivit theguardian.