Infofinanciar > Info > A început Evaluarea Națională 2024! Cât de dificile au fost subiectele la prima probă
Info

A început Evaluarea Națională 2024! Cât de dificile au fost subiectele la prima probă

evaluarea națională evaluării naționale
Sursa foto: arhiva companiei

Elevii au susținut proba la Limba și literatura română în cadrul Evaluării Naționale. După cum au transmis profesorii de specialitatea, dificultatea subiectelor primite de aceștia a fost de un nivel mediu spre ușor.

„Subiectele de anul acesta de la proba de limba română a evaluării naționale sunt de nivel mediu spre ușor – reflectă materia studiată la școală, însă în cele mai simple aspecte ale înțelegerii textului și rezolvării de exerciții. Singurele chestiuni ceva mai complexe (nu pot fi numite „dificile”) sunt, poate, atributul verbal și variantele care trebuie alese la exercițiul 8 de la gramatică – insuficiente, în opinia mea, pentru a face o departajare reală și corectă între elevi.

Totuși, gradul scăzut de dificultate al acestor subiecte n-ar trebui să bucure pe nimeni, nici pe elevi, nici pe părinți și cu atât mai puțin pe profesori, fiindcă demonstrează, pe de o parte, strategia greșită de a înregistra note mari cu orice preț, iar pe de altă parte dăunează unei ierarhizări eficiente a elevilor, pentru viitoarea repartizare în licee”, este mesajul pe care l-a transmis Mihaela Apetrei, profesor de limba română și scriitoare, conform adevarul.ro