Infofinanciar > Info > Încep lucrările pentru metroul Gara de Nord-Aeroport Otopeni. Ce a transmis președintele Metrorex
Info

Încep lucrările pentru metroul Gara de Nord-Aeroport Otopeni. Ce a transmis președintele Metrorex

Utilaj TBM Sursa foto Arhiva companiei
Sursa foto Arhiva companiei

Mihai Barbu, președintele Metrorex, a transmis faptul că utilajul TBM pentru forarea tunelurilor pentru construcția magistralei de metrou M6 a ajuns la București. Acesta a fost adus în țară la Constanța în luna septembrie a acestui an. Această rută va lega Gara de Nord de Aeroportul din Otopeni.

Acest utilaj va fi amplasat în zona centrului comercial de la Băneasa de unde vor începe lucrările. Singurele restricții de circulație vor fi cele care au fost menționate în avize, conform declarațiilor lui Mihai Barbu.

De asemenea, acesta a zis că există posibilitatea ca lucrările că această magistrală să înceapă în luna curentă.

„Ordinul pentru începerea lucrărilor pentru M6 1 Mai – Tokyo s-a dat. Noi acum suntem în faza de obținere a avizelor necesare și în funcție de obținerea avizelor începe lucrările de structură care au termen de finalizare de 48 de luni (n.r tot contractul de proiectare și execuție este de 48 luni). Utilajul trebuie să intre cât mai curând în șantier”, a transmis președintele, conform economedia.ro.