Infofinanciar > Info > În zonele montane înalte se circulă în condiții de iarnă
Info

În zonele montane înalte se circulă în condiții de iarnă

Vreme de iarnă, Sursă foto: Aleph News
Foto: facebook.com

În zonele montane înalte se circulă în continuare în condiții de iarnă, iar drumarii acționează cu utilaje și material antiderapant. Plouă pe șoselele din Alba, Constanța și Tulcea, însă temperaturile sunt ridicate și nu există risc de polei.

Detalii de la inspectorul Alexandru Andronache de la Centrul Infotrafic al Poliției Române.

Sus, se circulă în condiții de iarnă

Alexandru Andronache: ”La această oră, nu sunt autostrăzi cu circulația oprită sau drumuri naționale cu trafic restricționat ca urmare a condițiilor meteo r. Avem, într-adevăr, la nivel național, ploaie în județele Alba, Constanța și Tulcea. Se circulă în condițiile unei carosabil umed. În majoritatea zonelor din țară, temperaturile sunt pozitive, în general, fără probleme de formare a poleiului. Deci și fără evenimente rutiere produse. În zonele înalte de munte, circulația se desfășoară în condiții de iarnă.

Precipitațiile s-au oprit, nefiind restricții de trafic, dar în continuare se acționează cu utilaje și cu material antiderapant. În acest context, le recomandăm șoferilor să reducă viteza, să adapteze constant la condițiile de drum. Important, să nu bruscheze comenzile autovehiculelor, pentru a ajunge cu bine la destinație”.