Infofinanciar > Info > În stațiunea Mamaia, până și hamsiile sunt scumpe! Cât a ajuns să coste o porție de mâncare pe litoralul românesc
Info

În stațiunea Mamaia, până și hamsiile sunt scumpe! Cât a ajuns să coste o porție de mâncare pe litoralul românesc

litoralul romanesc
Sursă foto: Playtech.ro

Pentru români a început să devină o tendință evitarea unei vacanțe în stațiunile din litoralul românesc, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Aglomerația s-a diminuat în majoritatea stațiunilor, iar acest lucru a fost în principal scăzut de către prețurile enorme pe care turiștii sunt nevoiți să le plătească, fie pentru cazare sau pentru o porție de mâncare. 

Din acest motiv, mulți români au ajuns să preferă o vacanță în străinătate, precum în destinațiile turistice din Grecia, Bulgaria sau Turcia, deoarece raportul calitate – preț este mult mai avantajos. În același timp, hotelierii români și patronii restaurantelor încearcă să golească complet buzunarele turiștilor. 

Cât au ajuns să coste hamsiile cu mămăligă în Mamaia 

Recent, un român a împărtășit experiența sa neplăcută din stațiunea Mamaia. Acesta a cheltuit nu mai puțin de 46,5 lei pentru a cumpăra 200 de grame de hamsii cu mămăliguță. Pe lângă porția de mâncare, acesta a comandat și o băutură, acest lucru ducând prețul total al bonului de plată la alt nivel. Într-un restaurant din Mamaia, o porție de sturion cu mămăliguță costă 90 de lei, iar o friptură de ton roșu cu sos de creveți costă nu mai puțin de 100 de lei. 

Nici în Eforie Nord lucrurile nu sunt prea roz. De exemplu, un român trebuia să plătească 97 de lei pentru doi cârnați, un cotlet de porc și o porție de cartofi. Pe lângă prețul mare, bonul fiscal furnizat părea să fi fost confecționat în „bătaie de joc”, deoarece în el era menționat un kilogram de cartofi și o jumătate de kilogram de cârnați fără ceafa de porc, precum și proporții complet diferite de ceea ce a primit clientul. 

Din data de 19 iunie, de la finalizarea programului „Litoralul pentru toți”, și prețurile la cazare s-au majorat. Costul unei nopți la o unitate de cazare de pe litoralul românesc a ajuns să coste în doar câteva zile cu 30 de puncte procentuale mai mult.  

Astfel, acum câteva zile, prețul pentru o noapte de cazare în Eforie nord costa doar 120 de lei, iar acum un turism este nevoit să achite cu 50 de lei mai mult. 

Nu doar mâncarea este scumpă în România 

Prețurile în Vama Veche, o destinație populară pentru tineri, au crescut semnificativ și sunt acum în linie cu cele din Mamaia Nord. În weekend, un șezlong în Vama Veche costă 60 de lei. Pe unele plaje se găsesc șezlonguri și la 50 de lei. 

Proprietarii plajei din Mamaia Nord par să fi ales să reducă costurile ca răspuns la recenta creștere a feedback-ului negativ cu privire la prețurile umflate. Astfel, costul închirierii unui șezlong pentru o zi la plajă este cuprins între 30 și 50 de lei. 

Un șezlong în zona Obelisc din Costinești poate fi închiriat pentru o zi la un cost de 30 de lei în weekend. Locul de vacanță are mult potențial, dar a fost ignorat ani de zile. Numeroase hoteluri au fost lăsate libere. Acestea par a fi în ruină. Iar șezlongurile de pe plajele din Constanța costă 35 de lei pe zi, potrivit Daily Business.