Infofinanciar > Info > Împrumuturile financiare te pot scăpa de stresul provocat de bani! Află care are sunt opțiunile tale de credit
Info

Împrumuturile financiare te pot scăpa de stresul provocat de bani! Află care are sunt opțiunile tale de credit

ircc credite
sursa: dcnews.ro

Un credit poate fi foarte util atunci când vrei să finalizezi anumite planuri, dar nu dispui de fondurile necesare. Un împrumut rapid poate oferi ajutor la îndemâna oricui, ceea ce îi îndrumă pe tot mai mulți români se orientează către această opțiune de finanțare.  

Dificultățile economice îi împing pe români din toate categoriile de vârste să se îndrepte tot mai mult către instituții financiare, atât bancare, cât și nebancare. Nu numai persoanele adulte sau vârstnice apelează la această formă de ajutor, ci și tinerii la început de drum. Aceștia din urmă par să fie tot mai interesați de opțiunea de împrumut pentru diverse motive.  

Numărul tinerilor interesați de credite crește 

Merită menționat faptul că procentajul tinerilor interesați de împrumuturi financiare este mai mare decât cel al persoanelor de peste 60 de ani. Nu doar atât, dar cu fiecare an sunt accesate tot mai multe împrumuturi, comparativ cu perioadele de timp anterioare, potrivit specialiștilor BNR. În alte cuvinte, oamenii consideră soluția creditării ca fiind optimă în anumite nevoi. Fiecare consumator poate opta pentru împrumuturi în diverse situații. Acestea sunt opțiunile tale: 

Creditul imobiliar 

Un credit imobiliar reprezintă un împrumut bancar sau financiar care poate fi folosit pentru a cumpăra, construi sau renova o proprietate imobiliară, cum ar fi o casă sau un apartament. Acest tip de credit poate fi garantat prin ipotecarea proprietății imobiliare către banca sau instituția financiară care acordă împrumutul.  

De obicei, creditul imobiliar are un termen mai lung decât un împrumut personal, undeva la 15-30 de ani, fiind acordat pe baza unor criterii precum venitul, valoarea proprietății, istoricul de credit și alți factori. De asemenea, rata dobânzii poate fi fixă sau variabilă, în funcție de tipul de împrumut ales de fiecare persoană în parte.  

Creditul de nevoi personale 

Creditul de nevoi personale reprezintă un împrumut bancar sau financiar care se poate folosi pentru în acoperirea diverselor cheltuieli personale. Spre exemplu, se folosește pentru repararea unei mașini, cumpărarea unor bunuri de valoare, plata unor facturi sau chiar și pentru vacanțe personale. Și acest credit se dă în funcție de criteriile menționate mai sus. Împrumutul pentru nevoi personale are de cele mai multe ori un termen mai scurt decât un credit imobiliar, de câteva luni până la câțiva ani, iar rata dobânzii poate fi fixă sau variabilă. 

Creditul rapid 

În comparație cu creditele menționate mai sus, împrumutul rapid nu necesită analiza istoricului de credit sau a altor documente necesare, așa cum este procedura pentru primirea altor credite. 

Creditul rapid este de obicei acordat pentru puțin timp, de obicei de câteva săptămâni sau luni, dar poate avea o rată a dobânzii mai mare decât alte împrumuturi tradiționale. Acest împrumut se folosește pentru a acoperi nevoi financiare urgente sau pentru a face față unor cheltuieli neprevăzute, cum ar fi urgențe medicale, dar poate fi costisitor pe termen lung dacă nu este gestionat cu atenție, din cauza dobânzii mari. 

Toți românii sunt încurajați să apeleze la credite, atunci când au nevoie. Soluția este la îndemâna tuturor și te poate scăpa de multe griji și de stresul provocat de gestionarea finanțelor personale, de multe ori într-un timp scurt, conform RomâniaTV. 

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.