Infofinanciar > Info > Imagini din timpul „operațiunii Qatar”: Cum a primit soțul vicepreședintei Comisiei valizele cu bani într-un hotel din Bruxelles
Info

Imagini din timpul „operațiunii Qatar”: Cum a primit soțul vicepreședintei Comisiei valizele cu bani într-un hotel din Bruxelles

Eva Kaili, sursă foto Hellas Posts
Eva Kaili, vicepreședinta Comisiei Europene, sursă foto Hellas Posts

Imaginile au fost date publicului de către ziarul italian La Republicca, care a făcut rost de înregistrările camerelor video din hotelul din Bruxelles în care a avut loc schimbul banilor. Este vorba despre scandalul de corupție în care este implicată vicepreședinta Comsiei Europene, Eva Kaili.

Imaginile filmate de camerele de luat vederi ale hotelului de lux Steingernberger din Bruxelles arată cum a avut loc întârnirea dintre reprezentanții qatarezi și soțul vicepreședintei Comisiei Europene, Eva Kaili. Întâlnirea a avut loc pe data de 10 octombrie, iar Giorgi, soțul Evei Kaili, era alături de Panzeri, dar și de fiica sa de doi ani, aflată într-un cărucior. Cei doi s-au întâlnit cu ministrul Muncii de la Doha.

Antonio Panzeri este un fost membru al Parlamentului European din partea Italiei și este unul dintre protagoniștii scandalului „Qatargate”. El s-a întâlnit cu Ali Ben Samih al-Mari, care era alături de alți funcționari qatarezi, iar în imagini se pot observa două serviete despre care jurnaliștii La Repubblica susțin că ar fi avut bani în ele.

Imaginile scandalului european de corupție Qatargate

sursă foto: La Republicca

sursă foto: La Republicca

La Repubblica spune că hotelul era una dintre locațiile preferatele oficialilor din Qatar. Totodată, în decembrie 2021, de ziua sărbătorii naționale a Qatarului, a avut loc o petrecere uriașă cu aproape 300 de invitați, dintre care mulți erau europarlamentari.

Kaili și Giorgi s-au numărat printre mai multe persoane arestate pe 9 decembrie în cadrul unei acțiuni organizate de autoritățile belgiene care investighează corupția, spălarea de bani și traficul de influență străină legate de Parlamentul European.

Servietele cu bani, sursă foto La Republicca

Servietele cu bani, sursă foto La Republicca

La fel ca Kaili și Giorgi, și Panzeri a fost arestat pe 9 decembrie și se află în prezent într-o celulă din Bruxelles. Kaili, care își susține nevinovăția, va rămâne în arest preventiv în legătură cu scandalul de corupție din Qatar pentru cel puțin încă o lună, a decis săptămâna trecută un tribunal din Bruxelles.

Sacii cu bani primiți de la oficialii qatarezi, sursă foto tio.ch

Sacii cu bani primiți de la oficialii qatarezi, sursă foto tio.ch

Decizia a fost luată de un judecător belgian zilele trecute. După ziua în care mita a fost primită, la o distanță de aproape două săptămâni Antonio Panzeri a plecat în Qatar alături de Luca Visentini, președintele Federației Mondiale a Sindicatelor, cu bilete de avion plătite de guvernul qatarez. Întâlnirea a fost una de lobby, în care Qatarul ar fi fost lăudat ca fiind o țară care a făcut ample procese în respectarea drepturilor muncitorilor.

Evenimentele nu au fost întâmplătoare: în noiembrie, Parlamentul European a votat rezoluțiile conform cărora se recunoașteau progresele făcute de Qatar cu privire la dreptul muncitorilor.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.